• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Denise KielholtzCURAÇAO – De Curaçaose thaibokster Denise Kielholtz heeft zondag in Paramaribo van de Amerikaanse Lindsay Scheer gewonnen. Voor Kielholtz was het een belangrijke rematch. Het vechttalent heeft één keer in het verleden van Scheer verloren en heeft dat nu mooi recht kunnen zetten.

Edwin Baas, coach en vechtsportinstructeur van Baas Sports meldt dat het een emotionele wedstrijd was. Enkele weken geleden is de tegenstander van Scheer overleden na de wedstrijd. “Het moment dat Scheer opkwam werd het nummer I’ll be missing you van Puff Daddy gedraaid,” zegt Baas.

Zeldzaamheid
Het is een zeldzaamheid dat kickboksers komen te overlijden. In Nederland is nog nooit iemand overleden aan de sport en wereldwijd slechts enkele gevallen. “Het aantal doden van de sport is op een hand te tellen”, zegt Baas. Ondanks de emotionele wedstrijd nam Kielholtz haar revanche tijdens de wedstrijd afgelopen zondag.

Fighters of the Caribbean
De jonge kickbokster heeft nog maar twee keer verloren tijdens haar carrière in de sport, waaronder een keer tegen Scheer. Op 6 november komt de thaibokster op Curaçao in actie tijdens “Fighters of the Caribbean” van de Curacao Martial Arts Federation (CUMAFE). Kielholtz neemt het dan op tegen de Marokkaans Nederlandse Quasila Naserri. “Het belooft een spannende wedstrijd te worden want de dames zijn gelijkwaardig aan elkaar omdat Naserri ook al eerder heeft gewonnen van de Amerikaanse Scheer”, concludeert Baas.

www.versgeperst.com