• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Just Van Aanholt Youth OlympicsCURAÇAO – “Het begint nu pas een beetje door te dringen”. Dat zegt Just van Aanholt tijdens het telefoongesprek met Versgeperst.com, de dag nadat hij een bronzen medaille heeft gewonnen op de Youth Olympics in Singapore. 

“Ik heb mijn best gedaan en ik ben zeker blij met het resultaat”. De 14-jarige zeiler haalde bij zijn laatste race een achterstand van zes punten in en won daarmee de eerste en de enige Antilliaanse medaille op de Jeugd Zomerspelen. “Ik stond op de vierde plaats met één race nog te gaan, dus ik moest ervoor zorgen om een paar punten in te halen. Mijn doel was om de wedstrijd te winnen en ik hoopte daarnaast dat Kaarle Tapper, die Finse zeiler die nog op de derde plaats stond, achter mij zou eindigen. Uiteindelijk won ik de race en eindigde hij op de elfde plaats. Zo kon ik hem op de ranglijst inhalen en won ik die bronzen medaille”.

Trotse vader
De Jeugd Spelen werden dit jaar in Singapore voor het eerst gehouden. Van Aanholt is dus de eerste Antilliaanse sporter die een medaille heeft gewonnen bij dit evenement. “Ik ben echt trots op mijn prestatie. Ik ken veel van de zeilers die hier mee hebben gedaan, dus dat heeft alles nog leuker gemaakt.” Cor van Aanholt is ook erg trots op de prestatie van zijn zoon. “Nederland heeft vier medailles gewonnen bij deze Spelen, dus wij mogen erg blij zijn dat de Antillen ook een medaille hebben binnengehaald”, aldus de trotse vader.

Moe
Het jonge zeiltalent gaat na de Youth Olympics rustige tijden tegemoet. “Ik heb voorlopig geen zeilcompetities op het programma. Ik ga me de komende tijd gewoon bezig houden met mijn schoolwerk en een beetje rusten, want ik ben best moe”, zegt een opgeluchte Van Aanholt. De Antilliaanse delegatie landt maandagmiddag weer op Curaçao.

www.versgeperst.com