• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

regattaCURAÇAO – Dit weekend wordt Curaçao getrakteerd op een groot zeilevenement: De Heineken Regatta Curaçao. Sport, muziek en dans. Versgeperst.com is erbij. Maar wat staat ons precies allemaal te wachten? Marketing manager van Heineken Bram Reukers vertelt. 

Maandenlange voorbereidingen. De tweede editie van de Heineken Regatta Curaçao begint een dag eerder dan vorig jaar. Donderdagavond verwacht Punda duizenden bezoekers voor de koopavond, die samen met de winkeliers georganiseerd wordt. “Op de eindejaarskoopavond komen er zo’n 30.000 bezoekers af”, zegt Reukers verwachtingsvol. “Dus ik denk dat wij ook wel zoiets kunnen verwachten. Overal op straat zal er live entertainment zijn, zang en dans. De avond wordt om negen uur afgesloten met de band Son CC, een beroemde lokale salsa en merengue band.”

Races
Op vrijdag wordt er al gevaren, maar de grote jachten starten zaterdag om half tien. Een spektakel, volgens Reukers. Alles is het hele weekend te volgen vanaf de Heineken Regatta Village, een speciaal ingericht evenemententerrein op de Kleine Werf bij Punda. Ook zijn er verschillende demonstraties zoals die van de kustwacht, waarin zij onder andere een drugsdrop nabootsen. In de haven gaan Sunfish-boten en optimisten racen. Ook zullen de sleepboten van KPK daar een demonstratie geven.

Speelgoedbootjes
De brug van het waaigat wordt eruit gehaald voor wakeboarders en een wedstrijd tussen microbootjes. “Dat zijn kleine bootjes zonder bemanning die enkel bestuurd worden door hun zeil. Een soort speelgoedbootjes zeg maar, een stuk of 300”, zegt Reukers. “Zaterdagavond roepen wij iedereen met een boot op zijn boot te versieren met allerlei lichtjes en mee te varen in de optocht door de haven.” De prijs voor de mooist versierde boot in de lichtoptocht liegt er niet om: een compleet verzorgde VIP package naar de Regatta op Sint Maarten, inclusief reis en verblijf. “Neem dus vooral alles mee wat drijft en licht geeft”, lacht de organisator.

Hoogtepunt 
Het hoogtepunt van de regatta is volgens Heineken de twee artiesten op zaterdag en zondag in de Regatta Village. Alison Hinds en Kevin Lyttle. “Twee internationale artiesten in een weekend, dat is bijzonder op Curaçao”, verzekert Reukers. Daarnaast is de prijs laag gehouden zodat iedereen ervan kan genieten. De kaarten kosten 25 ANG per stuk of 40 ANG voor het hele weekend. Versgeperst.com zal dit weekend verslag doen vanaf de kade en vanaf het water.

www.versgeperst.com