• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor Hubentut Fortuna en Centro Barber is het seizoen nog niet afgelopen. Samen met de twee beste ploegen van Bonaire gaan deze lokale teams vanaf 12 september uitmaken wie de geschiedenisboeken ingaat als de laatste winnaar van de Kopa Antiano.

De teams spelen twee wedstrijden tegen de twee ploegen van het andere eiland. Na deze twee duels wordt er een stand opgemaakt, waarna de nummers één en twee elkaar ontmoeten voor de finale om de Antilliaanse voetbaltitel. De eerste twee duels staan gepland voor dinsdag 12 september. Drie dagen later staan de volgende twee duels op het programma. Op 19 september wordt het seizoen afgesloten met de grote finale.

Afwachten
Waar de finale wordt gespeeld is afhankelijk van welke teams zich voor de eindstrijd plaatsen. Bij een Curaçaos onderonsje wordt deze wedstrijd in het SDK-stadion gespeeld. In alle andere gevallen is het stadion van Bonaire de thuishaven. Het is nog niet bekend welke ploegen uit Bonaire mee gaan doen met de Kopa Antiano, omdat de Bonaireaanse competitie aanstaande zondag pas is afgelopen.

Favoriet
Anderhalve week geleden pakte Hubentut voor de tweede achtereenvolgende keer de Curaçaose voetbaltitel door in de finale met 1-0 van Barber te winnen. Hubentut is sowieso de favoriet voor de Antilliaanse titel, want vorig jaar won de ploeg uit Seru Fortuna ook al de Kopa Antiano.

www.versgeperst.com