• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Eric PostCURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met kiteboarder Eric Post. Hij is instructeur en fanatiek kiteboarder.

 

Wat doe je hier?
“Ik geef kiteboardlessen en zelf ben ik ook fanatiek kiteboarder. Ik ben hier ongeveer vier keer in de week te vinden. In Nederland deed ik al veel aan kiteboarden en toen ik op het eiland kwam wonen besloot ik om ook lessen te geven.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?

“In Nederland ben ik in 2004 voor het eerst in aanraking gekomen met kiteboarden. Samen met een collega heb ik een paar lessen gevolgd. Daarna ben ik zelfstandig gaan boarden in Oostvoorne, Zuid-Holland. Via mijn vriendin kwam ik op Curaçao terecht en omdat ik het zo’n leuke sport vind, besloot ik om er iets mee te gaan doen. Als een van de eerste ben ik vervolgens op het eiland gaan lesgeven.”

Wat is je mooiste sportmoment?

“Kiteboarden op Klein Curaçao was een absoluut hoogtepunt. Het mooiste van de sport is dat je gebruikmaakt van de elementen van de natuur. Kiteboarden geeft je onwijs veel vrijheid. Ik zou graag nog een keer naar Mexico willen om daar te boarden.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“De Nederlander Youri Zoon is mijn favoriet. Hij is professioneel kiteboarder, en tweede van de wereld. Hij is echt heel goed in de sport.”

Wat is je ultieme doel?
“Vooral heel veel plezier hebben en veel nieuwe trucjes leren. Ik ben zo’n vier keer in de week op de St. Jorisbaai om les te geven en om zelf te boarden.”

www.versgeperst.com