• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het rugbyseizoen is weer van start gegaan. Gisteren vond de eerste training van het nieuwe seizoen plaats op het veld van CVV Willemstad. Tijdens de training werden ook de plannen voor komend seizoen besproken.

Het was een rustige training onder leiding van bondscoach Quique Sanchez. Ook werd de agenda van het komende seizoen doorgenomen. Zo staat er in oktober het ‘Bavaria Beach Rugby’ toernooi op de planning om nieuwe lokale rugbyspelers te werven en wil Sanchez met zijn team in december afreizen naar Trinidad en Tobago om hier deel te nemen aan een groot internationaal toernooi.

Nieuw kantoor
Vanaf 1 september is het bondskantoor van de Netherlands Antilles Rugby Federation (NARF) in gebruik. Vanuit dit kantoor in Bonam worden er sportprojecten opgezet voor scholen, onderwijsinstellingen en bedrijven. Ook organiseert NARF vakantiekampen waarvoor de jeugd een vaardigheidsdiploma kan behalen. 

Meer bekendheid
De NARF heeft in juni erkenning gekregen van het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité. Verder is de NARF lid van de Caribische afdeling van de Internationale Rugby Bond om meer internationale erkenning te krijgen. De organisatie hoopt op Curaçao de komende maanden flink te kunnen groeien.

Ook eens rugbyen?
Wil je weten of rugby ook een leuke sport voor jou is? Trek dan je sportschoenen, korte broek en een stevig t-shirt aan en train een keer gratis mee op woensdagavond om 21.00 uur of zondagavond om 17.00 uur op het veld van CVV Willemstad. Voor meer informatie over de sport of de club kun je de website van NARF bezoeken of een e-mail sturen naar curacaorugbyclub@hotmail.com. Scholen en andere geïnteresseerden kunnen kennismaken met de rugbysport door een afspraak te maken met NARF op telefoonnummer 515 3375.

www.versgeperst.com