• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met windsurfer Kenroy Kenny. Hij surft en is manager van Fundashon St. Joris. 


Paspoort Kenroy Kenny

Wat doe je hier?
“Ik ga zo meteen naar St. Joris, want ik ben manager van Fundashon St. Joris. Dat is een stichting voor kinderen die je kennis laat maken met surfen. Kinderen kunnen gratis en windsurfen als zij een kopie van hun rapport indienen. Bijna iedere dag fiets ik naar St. Joris om voor alles te zorgen.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Mijn moeder werkt bij iemand van de stichting en zodoende ben ik twee jaar geleden een keer gaan kijken naar het surfen. Ik had zoiets nog nooit gezien en dacht meteen ‘wow dit is echt gaaf!’ Eerst heb ik gekitesurfd en daarna ben ik overgestapt naar het windsurfen.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“In juli heb ik meegedaan aan de Aruba Highwinds. Ik surfde veel met Bjorn Zaragoza en ben toen zesde geworden. Ook vind ik het super gaaf als er storm is. Dan ga je heel hard en kun je de mooiste trucjes uithalen!”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Eigenlijk heb ik er twee. Quincy Offringa uit Aruba is nummer 9 van de wereld. Zijn zus
Sarah-Quita surft ook en is zelfs nummer 1 van de wereld. Zij zijn voor mij de grote voorbeelden.”

Wat is je ultieme doel?
“Tot nu toe heb ik nog maar twee keer een wedstrijd gesurft. Ik zou dus graag aan meer wedstrijden mee willen doen.”

www.versgeperst.com