• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er heerste een luidruchtige voetbalsfeer tijdens de finale om het Curaçaose kampioenschap tussen Centro Barber en Hubentut Fortuna. Jammer genoeg kregen de toeschouwers op de tribunes niet veel spektakel voorgeschoteld. Het publiek moest gisteravond lang wachten op een doelpunt.

Al na een kwartier was de aanhang van Hubentut in extase. De fans stonden uitgebreid te juichen voor het eerste doelpunt. Te vroeg gejuicht, zo bleek achteraf. De treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Barber werd voorin nauwelijks gevaarlijk en aan de andere kant verrichtte keeper Marcello Pisas twee beslissende reddingen. Halverwege de tweede helft kwam Hubentut alsnog op voorsprong. ‘Goleador’ (topscorer) Tyronne Maria stond precies op de goede plek om een voorzet van Everon Espacia binnen te schieten. Met 18 doelpunten kroonde Maria zich tot topscorer van de competitie. Zijn ploeggenoot Trenidad Lisandro eindigde als tweede met 16 treffers.

Weer kampioen
In de tumultueuze slotfase sloeg de vlam aardig in de pan. Na een overtreding van één van de Barber-spelers moest zelfs Hubentut-coach Marcelo Marceli het veld opkomen om zijn spelers tegen te houden en een opstootje te voorkomen. Nadat de scheidsrechter voor de laatste keer floot, sprintten de kersverse kampioenen direct naar de hekken om het publiek te bedanken. “Dit is zó geweldig!  Het was voor ons een grote motivatie om te laten zien dat we vorig jaar niet zomaar de titel hebben gepakt. Echt super dat het is gelukt om weer kampioen te worden”, jubelde assistent-coach Clovis Cordilia in het feestgedruis.

Pisas
Terwijl de spelers van Hubentut elkaar om de nek vlogen, zaten de verliezers van Barber er verslagen bij. “We hadden net als vorig jaar echt het gevoel dat dit ons jaar zou worden. Toch verliezen we in de finale net als vorig jaar weer van Hubentut”, jammerde Pisas. De routinier weet de nederlaag vooral aan de strijd op het middenveld. “Het verschil werd gemaakt op het middenveld. We kwamen daardoor niet in ons spel.” De doelman van Barber haalde troost uit een persoonlijk hoogtepunt. Voor Pisas was dit alweer de elfde achtereenvolgende finale om het Curaçaose kampioenschap. De eerste vier jaar stond hij in de finale met zijn vorige club FC Sithoc en sinds 2004 met Barber.

Feesten
Ter ere van de titel was er voor de selectie van Hubentut gisteravond een speciaal kampioensfeest georganiseerd. Net zoals vorig jaar waren hiervoor ook de inwoners van Seru Fortuna uitgenodigd.

www.versgeperst.com