• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ajax amsterdam logoCURAÇAO – Vurnon Anita debuteerde in 2006 voor Ajax in een uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Curaçaoënaar werd op 16-jarige leeftijd de op één na jongste debutant in het eerste elftal van de Amsterdamse club. Gisteren vierde Anita een nieuw hoogtepunt in zijn carrière: zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

De kleine verdediger schoot buiten het strafschopgebied hard raak met zijn rechterbeen. Het was het vierde en laatste doelpunt voor Ajax in de thuiswedstrijd tegen Vitesse die zij met 4-2 wonnen. Volgens de jonge linksback speelde Andre Ooijer, de nieuwe aanwinst van Ajax, een grote rol bij zijn doelpunt. “In de rust zei Ooijer tegen mij dat ik meer de ballen moest vragen”, vertelde Anita aan Nusport.nl. “Ik kreeg in de tweede helft ook meer ballen en daardoor kon ik scoren. Na de wedstrijd kwam hij naar mij toe en zei: ‘Ik zei het toch’.”

‘Hij zat er lekker in’
Anita had voor de wedstrijd Ajax-Vitesse al een doelpunt namens Ajax achter zijn naam staan. Die scoorde hij vorig seizoen tijdens het KNVB bekertoernooi. Maar de jonge Curaçaoënaar moest 46 wedstrijden wachten voor hij zijn eerste doelpunt in de hoogste afdeling van de betaalde voetbalcompetitie kon maken. “Er werd onderling wel eens gedold dat ik nog nooit gescoord heb”, lachte Anita. “Ik ben erg blij met mijn doelpunt. Hij zat er lekker in.”

Roly Bonevacia
Naast Anita mocht ook een andere Ajacied met Antilliaans bloed een hoogtepunt vieren. Roly Bonevacia maakte zijn debuut bij de Amsterdamse club en beschreef zijn ervaring als ‘fantastisch’ tegenover NOS.nl. De 18-jarige middenvelder stond in de basis wegens blessures van Eyong Enoh en Rasmus Lindgren.

Chippie Polar
Bonevacia speelde in mei mee met Ajax tijdens de Chippie Polar Cup. Hij werd na afloop ‘zeer talentvol’ genoemd door trainer Martin Jol. De jonge middenvelder werd in juli ook als stand-by geselecteerd voor de EK-selectie van het Nederlands jeugdteam onder de 19 jaar.

Alle doelpunten van Ajax-Vitesse. Vurnon Anita scoort als laatste.

Roly Bonevacia in een interview met de NOS na de westrijd tegen Vitesse.

www.versgeperst.com