• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Amstel Curaçao Race organiseert zaterdag 6 november zijn negende editie. De laatste wedstrijd van het wielerseizoen wordt dit keer weer op Curaçao georganiseerd. Er worden dit jaar zo’n duizend mensen verwacht die speciaal voor het evenement naar ons eiland komen.

Organisator van de Amstel Curaçao Race Leo Van Vliet laat weten dat het evenement dit jaar meer belangstelling kent dan voorgaande jaren. Het Lions Dive & Beach Resort is in de week van 6 november al helemaal volgeboekt met wielerliefhebbers. Van Vliet regelt zelf de reizen vanuit Nederland en huurt in de week van het evenement het hele Lions Dive af. “Nooit eerder waren we zo snel volgeboekt,” zegt de organisator tevreden.

Volgeboekt
Will Vogels, directeur van Lions Dive & Beach Resort, is erg blij met de samenwerking. “De eerste week van november is normaal een matige week, maar wij zitten nu in die periode bomvol. We draaien dit keer dus juist de beste omzet van het jaar in die week.”

Record 
In 2009 deden er 240 deelnemers mee aan de race, een recordaantal. De verwachting is dat dit record dit jaar weer overtroffen gaat worden. Van Vliet zegt hierover: “Het is duidelijk dat het evenement een vaste plaats op de kalender verworven heeft en dat het qua populariteit nog fors groeit.”

Wielrentoppers
Nederlands beste wielrenner van dit moment, Robert Gesink, is in november ook aanwezig bij de race. Net als Nederlands kampioen Niki Terpstra. De start en de finish van de race zijn zoals gewoonlijk bij het Lions Dive & Beach Resort.

www.versgeperst.com