• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Octopus Paul was tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika een geliefd hulpmiddel om te voorspellen wie er als winnaar van het veld zou stappen. Ook Curaçao heeft sinds gisteren een eigen ‘gokoctopus’. Jammer genoeg is Pauls opvolger een stuk minder besluitvaardig.

Voor de persconferentie in aanloop naar de finale om het Curaçaose kampioenschap van aanstaande zondag toverde stadionspeaker Mirco Colina senior zich om tot gokoctopus. Mirco waagde een voorspelling wie de titel zou gaan pakken: Hubentut Fortuna of Centro Barber?

‘Dificil’
Vol verwachting keken de aanwezige journalisten toe. Maar na drie keer zuchten en ‘dificil’ te hebben gezegd gaf Mirco het op. “Hubentut heeft dit seizoen vier keer tegen Barber gespeeld en geen enkele keer gewonnen. Aan de andere kant is Hubentut wel de regerend kampioen. Dit is voor mij een te moeilijke beslissing”, lachte Colina.

‘Octopus Mirco’ in actie.

Massale belangstelling
De aftrap van de finale is zondag met een uur verschoven naar 18.00 uur. In de play-offs van de Sekshon Pagá (het hoogste niveau) trokken de duels hoogstens driehonderd kijkers. Voor de finale verwacht de Federashon Futbol Korsou net als voorgaande jaren een grote opkomst. De voetbalbond gokt op 8000 toeschouwers. Vorig jaar moesten de fans 5 gulden neerleggen voor een finalekaartje. Dit jaar bedraagt de entreeprijs 12,50 gulden. De voorzitters van Barber en Hubentut zijn nog in onderhandeling met de voetbalbond om de prijs te verlagen naar 10 gulden.

Goalgetters
In het topscorerklassement is het alleen nog maar de vraag welke van de twee Hubentut-aanvallers de titel gaat pakken. Met 18 doelpunten staat Tyronne Maria er het beste voor. Zijn ploeggenoot Lisandro Trenidad volgt met 17 treffers. 

Beste keeper
Om de keepers meer waardering te geven komt er vanaf het komend seizoen een nieuwe eretitel bij: Doelman van het Jaar. Deze nieuwe prijs is een initiatief van Fundashon Ergilio Hato, een stichting die is vernoemd naar deze voormalige Curaçaose keeper.

www.versgeperst.com