• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Komt het voetballen, surfen of basketballen je een beetje de neus uit? Sluit je dan nu aan bij een nieuwe sporttak op Curaçao: flag football. Vanaf morgen kun je je aanmelden voor de Gatorade US Flag Football League. Flag football is helemaal 2010!

De initiatiefnemer van de nieuwe balsport op Curaçao is Rob Rutledge. De op Curaçao wonende Amerikaan speelde jaren profbasketbal in de Verenigde Staten. Ook richtte hij onder andere de Internationale Jeugd Sports Stichting op en de Amerikaanse Jeugd Basketbal Academie. Via dit laatste programma zijn honderden Curaçaose jongeren naar het buitenland gereisd.

Tackelen en blokken

Flag Football is een variatie op het bekende American Football. In deze sport mogen de spelers elkaar echter niet tackelen of blokken. Het doel is om over de doellijn van de tegenstander te komen. Spelers kunnen de baldrager stoppen door de vlag of het lintje van de speler af te pakken en deze op de grond te gooien.

Meer informatie?
Als je meer wilt weten over deze sport of je wilt aanmelden voor de Gatorade US Flag Football League, kun je telefonisch contact opnemen met Rutledge via telefoonnummer 690 5476. Je kunt je ook morgen tussen 17.00 en 19.00 uur aanmelden als flag football lid op het sportveld van UTS. 

1 reactie op “Vlag op voor flag football”

  1. could you please forward my email address to Rob Rutledege old friend thanks