• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VijfkampCURAÇAO – Een lange stoet kinderen is zaterdag aan de wandel. Zij doen mee aan de vijfkamp en de wandelmars is daar een onderdeel van. “Wij willen hiermee de jeugd stimuleren om te sporten,” aldus Remy Sillé, Vicevoorzitter van de Jeugd Sportcentrale Curaçao (JSC).

 

 “Ongeveer 2600 kinderen van basisscholen doen aan de vijfkamp mee,” vertelt Sillé. “De scholen kunnen zichzelf inschrijven voor deze activiteit.” De vijfkamp bestaat, zoals de naam al zegt, uit vijf verschillende sportactiviteiten. “De kinderen doen twee wandelmarsen, een heuvelklim, atletieknummers en een hindernisbaan,” zegt Sillé. “Ze beginnen nu aan hun eerste wandelmars. Volgende maand doen de kinderen een heuvelklim.  Rond maart zijn ze klaar met de activiteiten en krijgen dan een medaille en een diploma voor hun deelname.”

Churandy Martina
Al 35 jaar wordt de vijfkamp georganiseerd kinderen van groep 5 tot en met groep 8. “We hopen zo kinderen te stimuleren om op een georganiseerde sport te gaan,” vertelt Sillé. “De atletiekbond helpt daarmee door tijdens de vijfkamp talentvolle kinderen eruit te pikken. Churandy Martina begon bijvoorbeeld door deze vijfkamp met sport.” De medewerking van Sedreko is essentieel voor de organisatie van de vijfkamp. “Zij verzorgt het vervoer voor de kinderen tijdens dit soort dagen,” zegt Sillé. “Zonder hen zou de vijfkamp niet kunnen bestaan.”

BussenDe bussen waarmee de kinderen vervoerd worden. 

www.versgeperst.com