• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Carolina RuizCURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met fitnessinstructrice Carolina Ruiz. Zij heeft samen met een groep een nieuw record spinnen in het Guinness Book of Records weten te zetten.

Paspoort Carolina Ruiz

Wat doe je hier?
“Ik geef verschillende soorten lessen, zoals aerobics, steps, spinning en cardio. Daarnaast ben ik personal trainer en doe ik speciale oefeningen met geïnteresseerden. Ik zet ook afvalprogramma’s in elkaar voor groepen, bezorg ze een eigen voedingsplan en hou hun vooruitgang in de gaten.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Mijn beroep is eigenlijk als hobby begonnen. Ik studeerde voor administratief medewerkster en begon toen met een groep vriendinnen te trainen. Ik vond het erg leuk en ben op die manier een echte gym-fanatiekeling geworden. Toen ben ik aerobicsworkshops gaan volgen en besloot om er mijn beroep van te maken. Zo heb ik alles geleerd wat met fitness te maken heeft. Daarna ben ik me gaan bezighouden met het gedeelte van de voeding en dat combineer ik nu.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“In oktober 2009 heb ik in Colombia meegedaan met een Guinness World Record voor spinnen. Het record hield in dat we met de grootste groep mensen gezamenlijk drie uur lang moesten spinnen. Niemand mocht tijdens die drie uur stoppen, anders zouden we het record niet halen. Ik deed samen met een vriendin mee en in totaal waren we met vijfhonderd mensen. En we hebben het gehaald! We hebben drie uur lang lekker gespind, het was heerlijk.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Ik word geïnspireerd door iedereen die samen met mij traint. Zij hebben allemaal een doel en geven mij heel veel zin om door te gaan met deze sport. Ik blijf mijn best doen om de trainingen leuk te houden, zodat mijn klanten met zin blijven komen en elke keer door willen gaan om hun doelen te halen. Daarnaast ben ik een hele grote fan van Jillean Michaels. Ik vind het geweldig om te zien hoe zij mensen helpt met trainingen en hen de nodige ‘push’ geeft. Zij is echt heel energiek in haar werk.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil met mijn programma doorgaan en het heel groot maken. Ik wil het ook op de andere eilanden van de Antillen implementeren, zodat meer mensen zich gaan realiseren dat sport gezond is en dat gezondheid leven is. Op Curaçao begint het steeds meer te lopen, maar iedereen moet van sport een soort lifestyle maken. Dan ga je echt gezonder leven.”

4 reacties op “Vers zweet van fitnessinstructrice Carolina Ruiz”

  1. Leuk artikel!

  2. Carolina, Super great!!!!

  3. Hopi great. Ga zo door.

  4. Master!!!!