• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VoetbelCURAÇAO – De internationale teams die streden om de cup tijdens de Insel Air International Club Football 2010 zijn gisteren naar huis gestuurd. De wedstrijden in het SDK stadion in Brievengat kwamen abrupt aan hun einde.

Het was de bedoeling dat er woensdag, vrijdag en zondag door teams uit Curaçao, Suriname, Aruba en Jamaica gestreden zou worden om de cup in het SDK stadion. Woensdag en vrijdag is er nog wel gevoetbald, maar zondag zijn de wedstrijden plotseling geannulleerd. 

Financiële problemen
De exacte reden van de stopzetting is nog onbekend. Er zijn verschillende verhalen die de ronde doen. Zo laat hoofdsponsor Insel Air weten dat de organisator Henk Doest fouten heeft gemaakt tijdens het opzetten van het evenement. Hierdoor zou hij bepaalde mensen niet hebben kunnen betalen. Het toernooi werd niet zo goed bezocht als verwacht en wellicht heeft Doest hierdoor financiële problemen gekregen.

Suriname
Leo Brunswijk, adviseur van de ploeg Inter Moengotapoe uit Suriname, denkt dat er een heel ander reden is voor het afblazen van het toernooi. Hij denkt dat de organsiatie van Insel Air Club Football niet had verwacht dat de Surinaamse ploeg zou winnen van Centro Barber. Volgens Brunswijk lukte het de organisatie niet om publiek naar het stadion te trekken, omdat de Curaçaose kampioen al verslagen was.

3 reacties op “Teams naar huis gestuurd”

 1. “Het toernooi werd niet zo goed bezocht als verwacht…”. Nou zeg ik gelijk al dat ik niet zou komen, maar mij heeft men niet kunnen bereiken met promotiemateriaal, wat normaal gesproken bij beter georganiseerde evenementen wel lukt.
  En als blijkt dat deze meneer niet zo goed is met het organiseren van evenementen dan verwacht ik een sombere toekomst voor hem..

 2. Weer een geval dat iemand er met het geld van anderen vandoor gaat en er gewoon mee wegkomt (denk even aan optreden Frank Reyes e.a. op kleine werf vorig jaar). Het wordt tijd dat dit soort lieden worden opgepakt en tijdje in koraalspecht komen te zitten.
  Overigens was Inselair toen ook betrokken. kan het zijn dat ze goedkoop publiciteit zoeken zonder te hoeven betalen????

 3. Heel triest, maar volgens mij zit /zat Dhr Doest ook achter de Surinaamse avond in het Holiday Beach Hotel en wat denk je; zelfs een gewoon buffetje kon hij niet organiseren, wat gaat hij dan nu een voetbaltoernooi organiseren. De meest mensen wisten het trouwens niet. Denk dat onze vriend snel geld wil maken, maar niet echt goed nadenkt over de gevolgen. Het meest spijtige van deze zaak is dat hij met zijn organisatietalent Curaçao in een heel slecht daglicht stelt, iets waar wij allen met z’n allen heel hard aan werken.