• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de zwaargewichtklasse van de boksfinale op de CAC Spelen verloor Benjey Zimmerman van de thuisfavoriet Gerardo Bisbal. Je zou denken dat Zimmerman blij is met zilver op zijn eerste CAC, maar dat is niet echt het geval: “Ik weet dat hij een goede bokser is, maar in ieder ander land had ik hem verslagen.”

Voor de 26-jarige Antilliaan was het bijzonder moeilijk om Bisbal in zijn eigen land Puerto Rico te verslaan. “Het publiek was super enthousiast en was continu aan het schreeuwen en zingen. Ze waren wel positief enthousiast, want na de wedstrijd kreeg ik een applaus. Achteraf ben ik tevreden met zilver, maar ik heb het niet gevierd. Ik feest alleen als ik goud win. Ik wil alle wedstrijden winnen. Na zo’n verloren partij ben ik eerder ziek van de nederlaag dan dat ik blij ben met zilver”, aldus Zimmerman.

Medaillewinnaars
Gisteren was de huldiging van de CAC sporters in het Avila hotel. Naast Zimmerman waren ook de medaillewinnaars Curtis Kock (brons: atletiek estafette 4×100 meter), Rodion Davelaar (zilver: zwemmen 50 meter schoolslag) en Ard van Aanholt (brons: zeilen Sunfish klasse) aanwezig. De rest van de medaillewinnaars was er helaas niet bij.

‘Powerhouse’
Alle sporters kregen van het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité een certificaat. Minister Omayra Leeflang sprak tijdens de persconferentie haar trots uit. “Als je ziet met hoeveel jonge sporters we hebben meegedaan, belooft dat veel voor de toekomst. Over vier jaar staat er een ‘powerhouse’!”

Belang CAC
Chef de Mission Richard Leito benadrukte nog maar eens het belang van de CAC Spelen. “Voor ons is de CAC de Olympische Spelen. Dit is het evenement waar wij in vergelijking met de grotere evenementen (de Pan-Amerikaanse Spelen en de Olympische Spelen) de meeste atleten naar toe kunnen sturen.”

www.versgeperst.com