• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wielrenner Marc de Maar (26) hoopt volgend jaar mee te rijden in de Tour de France. Hij fietst dan in een Antilliaans of Curaçaos shirt. In september en oktober zijn de wereldkampioenschappen in Melbourne. Als De Maar zich hiervoor kwalificeert zal hij hier in een Antilliaans shirt rijden.

In juni werd De Maar nationaal kampioen tijdens het NK wielrennen. Sinds een maand komt hij officieel uit voor de Nederlandse Antillen. Hij koos ervoor om voor de Nederlandse Antillen te rijden omdat zijn vader een groot deel van het jaar op Curaçao verblijft. Als Antilliaan kan hij zich makkelijker plaatsen voor grote internationale wedstrijden.

Nieuw contract
Vandaag maakte De Maar een grote vooruitgang in zijn carrière door voor volgend seizoen een contract te tekenen bij het Belgische Quick Step. Het contract is getekend voor een jaar, maar met een optie voor een tweede jaar.

1 reactie op “De Maar eerste Antiliaan in Tour?”

  1. De Maar rijdt volgend jaar in een Antilliaans (?) of Curacaosch shirt mee in de Tour de France. Dan lees ik dat hij een contract heeft getekend met Quick Step. Nou neem dan maar van mij aan dat hij in het shirt van deze laatste fietst.
    Dit alles doet mij denken aan dat Antilliaanse bobslee team, ja, de lat ligt dan niet zo hoog hè.
    Verder is hij wel heel erg snel tot Antilliaan (?) genaturaliseerd, is dat op voordracht van jullie roeptoeter Wiels gebeurd ?