• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Nederlandse zeilmeisje Laura Dekker heeft haar zeilroute bekend gemaakt. Woensdag begint zij haar reis richting Portugal. Wanneer zij daar vertrekt is nog niet precies bekend. Wel weten we dat Dekker een tussenstop zal maken in Willemstad.

Dekker blijft naar verwachting minstens een week op Curaçao en zal hier bezocht worden door haar familie en een team van begeleiders. Dit team helpt haar met praktische zaken zoals haar huiswerk en het onderhoud van haar boot. Ook wordt er gekeken naar de geestelijke en fysieke toestand van het zeilmeisje.

Passaat Route
De route die Dekker gaat varen staat beter bekend als de Passaat Route. Talloze zeilers zijn haar al voorgegaan op deze route. Naast Curaçao maakt Dekker ook tussenstops op Bonaire en Aruba. Na haar bezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba vertrekt zij richting Panama. Het is echter geen doel om de reis zo snel mogelijk te volbrengen, de jonge zeilster trekt twee jaar uit voor haar reis.

Bureau Jeugdzorg
Het zeilmeisje kwam in 2009 op dertienjarige leeftijd in opspraak vanwege haar plannen om zelfstandig met haar zeilboot een reis om de wereld te maken. Dekker werd onder toezicht van Bureau Jeugdzorg geplaatst en mocht niet aan haar reis beginnen. Na een jaar heeft de rechter uiteindelijk toch besloten dat er voldoende maatregelen zijn genomen om haar veilig te laten vertrekken. Het is Dekkers droom om als jongste solozeilster ooit rond de wereld te varen.

www.versgeperst.com