• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Centro BarberCURAÇAO – Fanatieke fans van Centro Barber ergerden zich zaterdagavond kapot in de wedstrijd tegen Hubentut Fortuna. Een groepje van zeven luidruchtige Barber supporters was ervan overtuigd dat de scheidsrechter aan de kant van Hubentut stond. Toch gingen deze boze fans uiteindelijk opgelucht naar huis.

Hubentut had in de eerste helft het meeste balbezit maar het was Centro Barber dat de beste kansen kreeg. Na ruim een half uur spelen stond Oscar Molina oog in oog met de doelman. De aanvaller probeerde de bal in de verre hoek te plaatsen, maar het schot ging naast. Tien minuten later probeerde deze buitenspeler de keeper met een lobje te verrassen. Ditmaal ging zijn poging over. De Barber fans, die al geïrriteerd waren over het optreden van de arbiter, riepen dat Molina naar de kant moest. “Haal die jongen eruit. Hij kan niks!”, werd er vanaf de tribune geschreeuwd.

Marcello Pisas
Gelukkig voor Barber luisterde de coach niet naar het advies van de luidruchtige aanhang. Zeven minuten na rust tikte diezelfde Molina uit een rebound de 1-0 binnen. Eindelijk klonk er gejuich in het SDK-stadion, dat ongeveer voor een derde gevuld was. Hubentut bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar Barber doelman Marcello ‘Chelo’ Pisas liet met enkele reddingen zijn klasse zien.

‘Ban rustig’
Een kwartier voor tijd moest de aanhang van Barber nog even billenknijpen toen Hubentut een vrije trap kreeg, net buiten het strafschopgebied. Everon Espacia nam een aanloop en trapte de bal over het doel van Pisas. In de 85ste minuut moest Pisas weer ingrijpen bij een afstandschot. ‘Ban rustig Chelo!’ (rustig zijn Chelo) riepen de fans na zijn belangrijke redding. De ploeg uit Banda Bou streed niet alleen tegen Hubentut maar ook tegen de klok. Het was dus belangrijk om tijd te trekken. Na drie minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en wisten de Barber fans dat zij opnieuw hadden gewonnen.

Kaya 4
Met zes punten uit twee duels is Barber al zeker van de finale. Hubentut volgt met drie punten uit twee wedstrijden. Centro Dominguito en FC Sithoc staan allebei nog op nul punten. Deze ploegen strijden vanavond om 18.00 uur tegen elkaar voor hun laatste kans.

Resterend programma
Zondag 1 augustus 18.00 uur: Centro Dominguito-FC Sithoc
Dinsdag 10 augustus 20.45 uur: FC Sithoc-Centro Barber
Woensdag 11 augustus 20.45 uur: Centro Dominguito-Hubentut Fortuna
Zondag 15 augustus 17.00 uur: finale om het Curaçaose kampioenschap tussen de nummer één en twee uit de Kaya 4.

2 reacties op “‘Ban rustig Chelo!’”

  1. chelo heeft zo veel ervaring van deze wedstreiden dus voor hem dat is gewoon.

  2. goed zo meneer ga zo door.