• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Binnenkort prijkt Curaçao niet alleen op de shirts van voetbalclub NEC, maar ook op die van de honkballers van Feyenoord-Sparta. In Rotterdam tekenden Fundashon Bon Intenshon (FBI) en Stichting Honkbal Feyenoord-Sparta gisteren een overeenkomst voor drie jaar.

Deze samenwerking houdt in dat het Rotterdamse Hoofdklasseteam het restant van dit seizoen en de komende drie seizoenen wordt gesponsord door FBI. Het project bestaat onder andere uit het opleiden van Antilliaanse jeugdspelers en trainers. Aan de andere kant gaat Sparta-Feyenoord tips geven om op structurele wijze het (jeugd) honkbal op de Nederlandse Antillen naar een hoger niveau te tillen.

Positieve uitstraling
Sparta-Feyenoord is een gemengde Antilliaans-Nederlandse vereniging met zo’n 350 leden. Door de samenwerking met FBI wil de vereniging iets doen voor de jeugd op Curaçao én voor de jeugd in Rotterdam. “Met de hoofdsponsoring moet de naam Curaçao groeien samen met de trots en het imago van de Antilliaan. Het idee is immers om aan te tonen dat Antillianen ook presteren en bijdragen aan een positieve maatschappij.”

Investeren in jeugd
FBI is met name actief op het terrein van het creëren van betere kansen voor jongeren in achterstandssituaties. Dit honkbalproject is volgens de stichting een prachtig voorbeeld van investeren in de (kansarme) jeugd. FBI heeft sinds juli 2008 een vergelijkbare samenwerking met NEC. Het is alleen nog onzeker of dat contract, dat loopt tot juli 2011, wordt verlengd.


 
Papito Zielinski (links) van Sparta-Feyenoord en Clarck de Windt van FBI ondertekenen het contract. Foto Tico Vos / NOS TEVE.

www.versgeperst.com