• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CAC-Spelen 2010CURAÇAO – De Antilliaanse equipe beleefde vandaag een succesvolle dag op de CAC Spelen in Puerto Rico. Zowel de estafetteploeg als zeiler Ard van Aanholt won brons. De sprintploeg met Prince Kwidama, Brian Mariano, Curtis Kock en Churandy Martina kwam uiteindelijk tekort om mee te strijden voor het hoogste eremetaal.

Bij de 4×100 meter estafette pakte Trinidad & Tobago overtuigend het goud met een scherpe tijd van 38,24 seconden. Nummer twee Jamaica klokte 38,78. Vier honderdsten daarachter finishten onze sprinters, wat dus goed genoeg was voor brons.

Voldaan gevoel
Van Aanholt werd vanmiddag derde in de Sunfish klasse. Meer zat er volgens de 16-jarige zeilbelofte niet in. “De Venezolanen Eduardo Cordero en Hugo Colmenarese staken er met kop en schouders bovenuit”, verklaarde Van Aanholt tegenover Dolfijn FM.

Geen finaleplek
De hockeyploeg slaagde er niet in het sterke Trinidad & Tobago te verrassen. In de halve finale verloren de hockeyers met 5-0. Zaterdagmiddag om 14.00 uur spelen de Antillianen om het brons tegen Barbados.

Zimmerman
Ondanks de twee bronzen plakken staan de Nederlandse Antillen nog steeds veertiende in het medailleklassement met de mooie score van 2 goud, 2 zilver en 2 brons. Morgenavond komt er sowieso nog een gouden of zilveren medaille bij wanneer zwaargewicht Benjey Zimmerman in de finale bokst tegen de Puerto Ricaan Gerardo Bisbal. De Centraal Amerikaanse en Caribische Spelen duren nog tot en met aanstaande zondag.

www.versgeperst.com