• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Antilliaanse zeilers worden op de CAC Spelen gezien als grote medaillekanshebbers. Cor, Ard en Philipine van Aanholt vormen samen met Dennis van den Berg een sterk kwartet dat op jacht is naar medailles. Met nog één racedag te gaan zetten we de prestaties van onze watersporters op een rijtje.

De 16-jarige Ard staat op de derde plaats in de Sunfish klasse, achter zevenvoudig wereldkampioen Eduardo Cordero en Hugo Colmenares (beiden Venezuela). Vorige maand werd de jonge zeiler nog derde tijdens het Sunfish wereldkampioenschap in Italië. Philipine staat in de Olympische Laser Radial klasse ook op plaats 3. De 18-jarige zeilster moet in het klassement alleen de Mexicaanse Tania Elias en de Venezolaanse Daniela Rivera boven zich dulden.

Diskwalificatie
Dennis van den Berg maakt vrijwel geen kans meer op een medaille. Hij stond na twee racedagen op de vierde plaats in het totaalklassement van de Olympische Laser Standaard klasse. Door een diskwalificatie vanwege een te vroege start is Van den Berg gezakt naar de negende plaats. Sunfish wereldkampioen Cor van Aanholt staat ook op de negende stek. Met slechts drie punten achterstand op de nummer 6 maakt hij nog wel een goede kans om te stijgen.

Zes hechtingen
Monique Meijer, die in de RSX Windsurfklasse uitkomt, blesseerde haar linkervoet aan de scherpe vin onder haar surfplank. De eerste dag was nog niet eens voorbij of de surfster had al zes hechtingen in haar voet. Meijer heeft nog wel in enkele races kunnen finishen, maar een topklassering zit er niet meer in. Daarnaast is Frits Bus in drie van de zes races te vroeg gestart. Dankzij deze diskwalificaties is hij in het onderste gedeelte van het klassement terechtgekomen.

Medailleteller
De Antillen hebben tot nu toe vier medailles gewonnen in Puerto Rico. Sprintkanon Churandy Martina won goud op de 100 en 200 meter. Karateka Marisca Verspaget pakte net als Rodion Davelaar (50 meter schoolslag) zilver in de klasse tot 61 kilogram. Vrijdag komt er zeker een medaille bij wanneer bokser Benjey Zimmerman het in de finale van de klasse +91 kilogram opneemt tegen Gerardo Bisbal uit Puerto Rico.

V.l.n.r.: Dennis van den Berg, Ard van Aanholt en Philipine van Aanholt

www.versgeperst.com