• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een half uur na de wedstrijd staan de fans nog na te discussiëren. De supporters van Centro Dominguito kunnen maar niet accepteren dat hun cluppie zojuist met 1-0 heeft verloren van Centro Barber. Was de gegeven strafschop tijdens de eerste wedstrijd van de Kaya 4 nu terecht of niet? Dat is de grote vraag.

Terug naar dat ene beslissende moment tijdens de eerste wedstrijd van de Kaya 4 (de halve finales van de lokale voetbalcompetitie) op dinsdagavond. Twee minuten voor tijd wordt één van de aanvallers van Barber gevloerd. De scheidsrechter oordeelt dat het een strafschop is. Vlak daarvoor is Barber nog goed weggekomen als één van de verdedigers vlak voor het zestienmetergebied een doorgebroken speler onderuit haalt. Normaal gesproken staat daar een rode kaart voor, maar de arbiter is mild en toont de verdediger slechts de gele kaart.

Hulp van security
Voor de fans van de verliezende partij is het duidelijk dat de scheidsrechter op de hand is van Barber. Ook op het veld zorgt de beslissing om twee minuten voor tijd een penalty te geven voor veel frustraties. Een medewerker van de security en een verzorger moeten er aan te pas komen om de om zich heen slaande Dominguito-doelman tegen te houden. Het duurt zeker vijf minuten tot Oscar Molina mag aanleggen voor de strafschop. De invaller van Barber blijft opvallend rustig en schiet de bal overtuigend binnen.

Temperamentoverschot
Na de 1-0 druipt de helft van de Dominguito-aanhang scheldend en hoofdschuddend af. Eén van de fanatieke supporters geeft niet op. Ook na het tegendoelpunt blijft de fan zijn club toeschreeuwen: ‘Ban mira Centro!’ (Hup Centro). Er zijn ten slotte nog vier minuten extra tijd over. Als de scheidsrechter voor de laatste keer fluit, lopen de spelers linea recta naar de kleedkamer. Een felicitatie aan de spelers van Barber is voor de verliezers (vooralsnog) te veel gevraagd. Op de parkeerplaats bij het SDK stadion raken de temperamentvolle fans maar niet uitgepraat over dat ene moment vlak voor tijd.

www.versgeperst.com