• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nog vier teams zijn in de race voor de Curaçaose voetbaltitel. Vanavond start de Kaya 4, de halve finales van de play-offs. Wie maakt eigenlijk de meeste kans op de titel? Versgeperst.com zet de titelfavorieten op een rijtje.

Centro Dominguito kroonde zich vorige week tot winnaar van de vorige play-offronde. In vijf wedstrijden verzamelde Dominguito elf punten. Regerend kampioen Hubentut Fortuna eindigde in de Kaya 6 als tweede met tien punten.

Eindstand Kaya 6
1. Centro Dominguito 5 gespeeld-11 punten  
2. Hubentut Fortuna 5-10
3. FC Sithoc 5-8
4. Centro Barber 5-7
5. Vesta 5-4
6. Victory Boys 5-1

Hecht collectief
We beginnen met de nummer 1 uit de Kaya 6: Centro Dominguito. “Wij zijn vooral een heel hecht team”, vertelt trainer Ludwig Alberto. “De doelpunten worden gemaakt door veel verschillende spelers. Dat zorgt voor een sterk teamgevoel. We knokken tot de laatste seconden voor de punten. Twee weken geleden stonden we in de wedstrijd tegen Hubentut met 2-0 achter en toch wonnen we met 3-2. Dat zegt iets over onze instelling.”

Toeval of niet?
Hubentut is vastberaden om te laten zien dat de titel van vorig jaar geen eenmalig succes is. Assistent-coach Clovis Cordilia: “Vorig seizoen hebben we voor het eerst in de clubhistorie de titel gepakt. Veel voetbalfans zeggen dat dat kampioenschap toeval is. We willen bewijzen dat dit niet zo is en dat we opnieuw de titel kunnen winnen. Met Lisandro Trenidad en Tyronne Maria hebben we twee klassespitsen die niet voor niets op plaats één en twee staan in het topscorerklassement.”

 

 

Regerend kampioen Hubentut Fortuna

Reorganisatie
Bij FC Sithoc werden vorig jaar een aantal oudere spelers aan de deur gezet. “Dit seizoen hebben we aan een nieuw team gebouwd met veel jonge talenten die afkomstig zijn uit ons tweede elftal en U17”, vertelt voorzitter Ramon Chong. Een gevaarlijke outsider dus voor het kampioenschap, zo vindt ook Chong. De voorzitter kijkt alvast vooruit naar de finale: “Als Dominguito vanavond de eerste wedstrijd Barber verslaat en wij winnen onze eerste finale van Hubentut, dan wordt Dominguito-Sithoc de finale.”

Individuele skills
Barber gokt vooral op de individuele kwaliteiten van de ervaren toppers. “Met Cassiani, Molina, Stallone en Martina hebben we goede en technische spelers die met hun kwaliteiten de wedstrijd kunnen beslissen”, vindt trainer Richinel Eustatius. De coach van de Curaçaos kampioen uit 2007 denkt niet dat dit ten koste gaat van het collectief. “We trainen juist veel op samenspel, zodat onze beste spelers zo goed mogelijk worden bereikt.” 

Start Kaya 4
Dominguito en Barber spelen vanavond om 20.45 uur de openingswedstrijd van de Kaya 4. Morgenavond staan Hubentut en Sithoc tegenover elkaar.

www.versgeperst.com