• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

http://www.gelderlander.nl/multimedia/archive/00855/ChurandyMartina_855267b.jpgCURAÇAO – “Maak je geen zorgen Richard. Ik ga voor jou dat goud winnen”, beloofde Churandy Martina een paar uur voor de finale aan Chef de Mission Richard Leito. Met een tijd van 10,07 seconden voegde Martina de daad bij het woord en bezorgde hij de Antillen het eerste goud tijdens deze CAC Spelen in Puerto Rico.

Vier jaar geleden won het Antilliaanse sprintkanon op dit koningsnummer ook al goud tijdens de CAC Spelen in Cartagena. “Echt geweldig dat Churandy dit niet alleen aankondigt maar het ook gewoon waarmaakt. Dit had de ploeg echt even nodig”, vertelt een opgeluchte Leito tegenover Versgeperst.com

Geldingsdrang
Martina plaatste zich als tweede tijdsnelste voor de finale van de 100 meter. “Toch pakt hij het goud en dat geeft mij een emotioneel gevoel. Na de wedstrijd zei Churandy tegen mij dat hij zijn beloftes altijd waarmaakt. Nou dat heeft hij zeker bewezen”, vervolgt de Chef de Mission.

Fotofinish
Het verschil tussen de nummers één en nummer twee was zo klein dat de fotofinish moest uitwijzen wie als eerste over de streep kwam. Met 10,07 hield de snelste sprinter van ons Koninkrijk Daniel Bailey één honderdste achter zich. Deze concurrent uit Antigua en Barbuda liep in de halve finales nog de snelste tijd.

Staren naar scorebord
Samen met een grote groep Antilliaanse CAC sporters keek de Chef de Mission naar Martinas gouden race. Leito over deze zenuwslopende minuut: “In een korte tijd schieten er allerlei gevoelens door je heen, alsof de tijd even stilstaat. Vlak na de finish wist niemand wie er nu had gewonnen. Heel het stadion was muisstil, alle toeschouwers staarden naar het scorebord. Op het moment dat we zijn naam op plaats 1 zagen staan, begon iedereen te schreeuwen en met de Antilliaanse vlag te zwaaien. Churandy bleef na de race zoals altijd vrij kalm.”

1 reactie op “Churandy komt beloftes altijd na”

  1. Leuk stuk zeg. Mooi beschreven!