• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Churandy MartinaCURAÇAO – De eerste gouden medaille voor de Antillen op de CAC Spelen is binnen. Op de 100 meter maakte onze sprintheld Churandy Martina zijn favorietenrol volledig waar. Hoewel het verschil met de nummer twee wel miniem was. 

Met een tijd van 10,07 seconden bleef Martina Daniel Bailey uit Antigua en Barbuda slechts één honderdste van een seconde voor. Het brons was voor de Jamaicaan Lerone Clarke. Martina won tijdens de CAC Spelen van vier jaar geleden in Cartagena ook al goud op de 100 meter. De andere Antilliaanse sprinttopper Brian Mariano werd al in de halve finales van de 100 meter uitgeschakeld.

Zilver Verspaget
Het was sowieso een erg succesvolle dag voor de Antilliaanse equipe. Naast het goud van Martina won karateka Marisca Verspaget zilver in de klasse tot 61 kilogram. In de strijd om het goud verloor Verspaget van de Dominicaanse Ana Montilla, waardoor zij genoegen moest nemen met een zilveren medaille.

Tegenvallend
Met de teamsporten gaat het een stuk minder. Na het 0-0 gelijkspel tegen Jamaica verloren de hockeymannen hun tweede wedstrijd met 3-1 van Mexico. Ook de softbalsters kwamen zondag in actie voor hun tweede duel. Tegen het sterke Venezuela ging de Antilliaanse softbalploeg met 12-1 onderuit. Net als de softbalploeg staan ook de honkballers na tweede wedstrijden nog steeds op nul punten. Dit keer werd er met 3-2 verloren van Mexico.

Veertiende
Halverwege de Spelen staan de Nederlandse Antillen met 1 goud en 2 zilver op plaats 14 in het medailleklassement. Venezuela staat bovenaan met het indrukwekkende aantal van 84 goud, 78 zilver en 67 keer brons.

www.versgeperst.com