• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Kaya 4 is bekend. Dankzij de 2-1 overwinning van Centro Dominguito op SV Vesta, plaatst FC Sithoc zich als laatste voor de volgende play-offronde. Centro Dominguito, Hubentut Fortuna en Centro Barber hadden zich al geplaatst voor de Kaya 4.

Sithoc speelt vanavond haar laatste wedstrijd in de Kaya 6 tegen het al uitgeschakelde Victory Boys. Voor Sithoc is dat resultaat niet meer belangrijk. Vesta is met vier punten uit vijf wedstrijden al uitgespeeld en Sithoc staan na vier van de vijf duels al op vijf punten, genoeg dus voor de Kaya 4.

Strijd om topscorerstitel
In een wedstrijd die er voor beide ploegen niet meer toe deed, won Hubenut Fortuna gisteravond met 2-1 van Centro Barber. Mede dankzij een treffer van Tyronne Maria. Hierdoor staat de aanvaller van Hubentut met zeventien treffers alleen aan kop in de strijd om de topscorerstitel. Maria heeft nu één doelpunt meer op zijn naam dan zijn ploeggenoot Lisandro Trenidad. Ashar Bernardus van Centro Dominguito blijft in het spoor met vijftien treffers. 

Stand
1. Centro Dominguito: 5 gespeeld-11 punten
2. Hubentut Fortuna: 5-10
3. Centro Barber: 5-7
4. FC Sithoc: 4-5
5. Vesta: 5-4
6. Victory Boys: 4-1

Kaya 4
De eerste twee wedstrijden in de Kaya 4 (halve finales) staan gepland voor dinsdag 27 en woensdag 28 juli. De nummer één van de Kaya 6 speelt dan op dinsdag tegen de nummer vier en de nummers twee en drie treffen elkaar een dag later. De vier ploegen spelen net als in de Kaya 6 eenmaal tegen elkaar, waarna de twee beste in de finale over één wedstrijd uitmaken wie de Curaçaose titel pakt.

www.versgeperst.com