• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na de zilveren medaille van Rodion Davelaar is het wachten op het volgende Antilliaanse succes tijdens de CAC Spelen in Puerto Rico. Een van onze grote medaillekandidaten, kleiduivenschutter Anne-Marie Pietersz, kon haar favorietenrol gisteren niet waarmaken. 

Pietersz won in maart nog goud op de Odesur Spelen (Zuid-Amerikaanse Spelen) in het Colombiaanse Medellin. Dit keer liep ze de finale (beste zes) mis op twee punten. Judoka Ivan Bell was dinsdag goed in vorm. In de klasse tot 60 kilogram stond Bell in achtste finale op voorsprong tegen de Panamees Damian Samudio tot hij pijnlijk op zijn nek belandde en moest opgeven.

Uitgestelde wedstrijd
De honkbalploeg zou gisteravond aantreden voor haar eerste wedstrijd tegen Mexico. Vanwege de slechte conditie van het veld werd deze partij uitgesteld tot vanochtend 10.00 uur. De selectie was al rond 8.00 uur in het stadion toen het team daar pas te horen kreeg dat de wedstrijd weer was uitgesteld. Uiteindelijk is de partij vanmiddag om 14.00 uur van start gegaan. “Voor de spelers is dit enorm vermoeiend en demotiverend. Je moet je voorbereiden op een wedstrijd en dan krijg je twee keer op het laatste moment te horen dat je nog niet kunt spelen”, reageerde Chef de Mission Richard Leito.

‘Troubleshooten’
Dinsdag had de organisatie tijd om alle problemen rondom de opvang van de sporters op te lossen. Dat is volgens Leito nog lang niet het geval. “Het is ons beloofd dat alles zou worden opgelost. Maar ik ben nog steeds bijna non-stop aan het vergaderen om ervoor te zorgen dat de sporters zo weinig mogelijk merken van alle organisatorische problemen. Aan sporten kijken, kom ik nauwelijks toe. De organisatie heeft duidelijk onderschat wat een groot evenement als dit allemaal inhoudt.” 

www.versgeperst.com