• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CAC-Spelen 2010CURAÇAO – “Door de problemen heb ik nog maar één wedstrijd kunnen zien”, beklaagt Chef de Mission Richard Leito zich. Vandaag heeft de organisatie van de CAC Spelen besloten om alle sporters die (nog) niet thuis horen in de CAC Village te verwijderen. Maar dat wil niet zeggen dat alle problemen al zijn opgelost.

Naast de Village in Mayagüez heeft een deel van de Antilliaanse sporters noodgedwongen onderdak bij een militairenkamp in Saliñas. De situatie is volgens Leito onhoudbaar. “Sporters uit de grote landen Venezuela, Colombia en Mexico blijven gewoon op hun kamer in de CAC Village, terwijl andere sporters die eerder in actie komen voorrang zouden moeten krijgen. Hopelijk brengt het besluit van de organisatie eindelijk een oplossing. Deze situatie zorgt ook bij de sporters voor steeds meer frustraties.”

Diarree
“De organisatie is absoluut onder de maatstaf. Iedereen loopt hier te klagen. Dit is zó zonde voor de Spelen”, vertelt Leito. De omstandigheden in Saliñas zijn verre van ideaal. Bij de kamerindeling is afgesproken dat er minimaal één toilet en één douche beschikbaar zou zijn per vier personen. In sommige appartementen moeten twaalf sporters het doen met één toilet en één douche. “Hopelijk krijgt niemand van ons diarree want dan ben je pas echt de pineut.”

Gebrek aan communicatie
Dat is volgens de Chef de Mission niet het enige probleem: “Er lopen honderden vrijwilligers rond maar vaak weten ze zelf niet wat ze moeten doen. Het ontbreekt duidelijk aan een goede communicatie.” Ook zelf heeft Leito moeite met communiceren. “De organisatie heeft ons beloofd dat we een internetaansluiting zouden krijgen maar we kunnen nog steeds niet internetten.” De organisatie van de CAC Spelen in Puerto Rico doet er naar eigen zeggen alles aan om voor iedereen geschikt onderdak te regelen.

Opvang
Zondag schreef Versgeperst.com al een eerste artikel over de problemen met het onderdak van de CAC sporters.

www.versgeperst.com