• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met rugbyer Melangelo Prince. Hij speelt bij rugbyclub Curacao Students.

Wat doe je hier?
“Ik heb net een wedstrijd met Wara Wara Rugby Club gespeeld tegen de jongens van Hr.Ms. Van Amstel. Ik speel eigenlijk voor de Curacao Students, maar omdat een paar jongens op vakantie zijn, heb ik vandaag voor Wara Wara gespeeld. De Wara Wara Young Boys, de Wara Wara Old Boys en de Students behoren allemaal tot dezelfde vereneging en we hebben allemaal dezelfde coach. Het is dus niet zo raar dat ik vandaag met Wara Wara mee heb gedaan.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik ben eigenlijk een grote fan van ‘American Football’, maar dat wordt hier op Curaçao niet gespeeld. Arthur Hogesteger introduceerde een tijdje geleden rugby in zijn sport- en bewegingslessen bij College of the Dutch Caribbean (CDC). Een paar jongens zeiden dat ik het moest proberen en zo ben ik met rugby begonnen. Het lijkt een beetje op American Football en ik vind het erg leuk.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Het Bavaria Beach Rugby toernooi in april en het internationaal Rugby Sevens toernooi in juni waren allebei echt top. Bij het Sevens toernooi ben ik met de Students op de zesde plaats geëindigd, maar ik heb toen wel heel veel geleerd. Rugbyspelen op het strand was ook geweldig.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Ik heb niet echt een voorbeeld omdat ik de sport hier op Curaçao moeilijk kan volgen. Wij krijgen geen wedstrijden te zien op de televisie en het is ook geen sport waar je veel over leest in de media. Rugby is groot in bijvoorbeeld Engeland, Australië, en Nieuw Zeeland, maar hier is dat veel minder. Het is daarom moeilijk om een bepaalde speler te volgen.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik ben van plan om in Nederland verder te studeren en ik zou graag daar ook rugby willen spelen. De Students gaan in oktober misschien ook naar het buitenland, dus ik zou daar ook aan mee willen doen. Nu wil ik als speler gewoon beter worden en kijken hoe ver ik met deze sport in het buitenland kan komen.”

www.versgeperst.com