• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CAC-Spelen 2010CURAÇAO – De 24e editie van de CAC Spelen in Mayagüez is moeizaam op gang aan het komen. De openingsceremonie is wegens harde wind verschoven van zaterdag naar zondag. Daarnaast ervaren de Antilliaanse sporters ook problemen met het vinden van onderdak in de CAC Village.

“De opvang van de sporters is me erg tegengevallen”, vertelt Chef de Mission Richard Leito aan Versgeperst.com. “Vlak voor de CAC Spelen is hier nog een atletiek- en basketbaltoernooi gehouden. De sporters uit de grote landen als Venezuela, Mexico en Colombia zitten nog steeds in appartementen in de CAC Village. Deze sporten beginnen pas later, dus de andere sporters die nu moeten starten, zouden voorrang moeten krijgen. Inmiddels zijn er al vijftig Antilliaanse sporters hier in Puerto Rico en heb ik nog maar vijf driepersoons appartementen kunnen regelen.”

Klacht ingediend
Leito heeft een klacht ingediend bij de organisatie en hoopt in het weekend nog een oplossing te vinden voor het probleem. Hoewel nog niet alles soepel verloopt binnen de CAC Village, gaat het wel goed met de voorbereiding van de Antilliaanse sporters in Puerto Rico. “De voorbereidingen lopen wel goed”, laat Leito weten. “Ik heb nog geen zieke of geblesseerde atleten, maar we moeten wel voorzichtig zijn. Na dagen van zware regen is het sinds donderdag erg heet hier. Daarom moeten de sporters extra veel drinken en extra goed opletten dat ze bijvoorbeeld geen keelpijn krijgen door de airco.”

Openingsceremonie
De openingsceremonie stond zaterdagmiddag om 18.00 uur op het programma. Harde wind heeft installaties rond het stadion kapot gemaakt met als gevolg dat de ceremonie een dag opgeschoven moest worden. De organisatie hoopt dat de Spelen zondag om 17.00 uur van start kunnen gaan.

1 reactie op “Problemen bij CAC Spelen”

  1. Antilliaanse hockeyteam en softballteam zitten nu nog te wachten op Hato. Insel Air heeft een aanrijding gehad met wagen die nog achter het vliegtuig stond, de flaps zijn nu verbogen. Het is nu 12:09, we hebben nog niets gehoord en zouden al om 10.00 uur vertrekken. Het laat wel weer zien dat er op het vliegveld enorme amateurs werken!! Dit is echt ongelofelijk dat dit kan op een vliegveld dat zichzelf zo geweldig vindt!! Versgeperst, schrijf eens een vernietigend stuk over dit trieste gebeuren, misschien helpt dat iets..