• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Little LeagueCURAÇAO – De Curaçaose Little League is in de laatste jaren uitgegroeid tot een grootmacht. Daarom is er in 2008 een documentaire gemaakt over de jonge honkballers die elk jaar meedoen met de Little Leauge World Series. De film, ‘Boys of Summer’, gaat 28 juli in première bij het HBO Latino Film Festival in New York.

Boys of Summer is gemaakt door Keith Aumont en Jennifer van der Kwast. De film laat zien wat er nodig is om wereldkampioen te worden. Emoties, nationale trots en de Curaçaose honkbalfanatiekelingen komen ook aan bod in de documentaire.

‘Een grote eer’
Minister-president Emily de Jongh-Elhage heeft afgelopen week een besloten ‘preview’ van de film meegemaakt en was erg onder de indruk. “Dit vind ik een grote eer voor ons eiland”, verklaarde de premier na afloop. “Ik ben zeer trots op de producenten en natuurlijk ook de jonge sporters die de film dankzij hun talent mogelijk hebben gemaakt. Ik hoop van harte dat hierna, dankzij de film, de naam van Curaçao in alle hoeken van de wereld positief zal resoneren.”

Première op Curaçao
De documentaire behoort tot de één van de 200 uitverkoren filmpjes die tijdens het festival getoond worden. De organisatie heeft de finalisten uit enkele duizenden inzendingen gekozen. De Curaçaose première wordt later dit jaar verwacht. Voor meer informatie over de film kun je kijken op de Boys of Summer website.

Williamsport, Pennsylvania
De Little League World Series is een honkbalkampioenschap voor jongeren tussen de 11 en 13 jaar. Het toernooi wordt elk jaar in augustus gehouden in de stad Williamsport, Pennsylvania. Zestien teams doen mee met het kampioenschap, waarvan acht uit de Verenigde Staten en acht internationale ploegen. Curaçao won het wereldkampioenschap in 2004 na Thousand Oaks (California) in de finale met 5-2 verslagen te hebben.

www.versgeperst.com