• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Regerend kampioen Hubentut Fortuna moet nog flink aan de bak om de Kaya 6 te overleven. Na drie van de vijf duels staat de ploeg uit Seru Fortuna op vier punten uit drie wedstrijden. Woensdagavond verloor Hubentut na een 2-0 voorsprong met 3-2 van Centro Dominguito.

De eerste helft ging gelijk op. Toch was het Hubentut dat twee keer toesloeg via Everon Espacia en Tyronne Maria. Hubentut rekende zich al rijk, maar Dominguito gaf zich nog niet zomaar gewonnen. Na een uur spelen schoot Ashar Bernardus vanaf elf meter de aansluitingstreffer binnen. Tien minuten later liet de Hubentut-goalie de bal knullig los, waarna Ramiro Griffith makkelijk kon scoren. Diezelfde Griffith zorgde in de slotfase voor Dominguitos winnende: 3-2.

Kluts kwijt
Een pijnlijke nederlaag voor de ploeg van trainer Marcelo Marceli. Helemaal nadat Hubentut de laatste weken weer op de weg terug leek te zijn. Tijdens het slot van de reguliere competitie was Merceli afwezig wegens ziekte en dat vertaalde zich meteen in de prestaties van zijn spelers. Plots was de regerend Curaçaos en Antilliaans kampioen de weg kwijt. Van de zes wedstrijden speelde Hubentut twee keer gelijk en verloor het vier (!) keer. De paarswitten plaatsten zich met een derde plaats uiteindelijk nog vrij eenvoudig voor de Kaya 6.

Disciplinecoach
“De trainer weet ons op de juiste manier te motiveren. Het is een strenge coach met veel aandacht voor discipline. Sommige jongens hebben het daar wel moeilijk mee. Maar hij helpt ons wel aan goede prestaties”, vertelt Riangelo Rodriguez, die al drie maanden is uitgeschakeld vanwege een knieblessure. Sinds de start van de Kaya 6 is Marceli er weer bij, wat zich dus vertaalde in vier punten uit drie wedstrijden.

Volop spanning
Halverwege de Kaya 6 ligt nog alles open. Met zeven uit drie is Centro Dominguito al zo goed als zeker van plaatsing voor de Kaya 4. Daaronder is nog van alles mogelijk. Woensdagavond staat de laatste wedstrijd in de derde speelronde op het programma: Centro Barber-Victory Boys. Ook in het topscorerklassement is het razend spannend. Hubentut-spelers Lisandro Trenidad en Tyronne Maria staan allebei op 16 treffers, als we treffers uit de competitie meerekenen. Bernardus en Vesta-speler Mirco Colina blijven met 15 doelpunten aardig in de race voor de topscorerstitel.

De stand
1. Centro Dominguito: 3 gespeeld-7 punten
2. FC Sithoc: 3-5
3. Vesta: 3-4
4. Hubentut Fortuna: 3-4
5. Centro Barber: 2-1
6. Victory Boys: 2-0

www.versgeperst.com