• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Just van AanholtCURAÇAO – Just van Aanholt zeilde afgelopen week op het Europees Kampioenschap Byte CII in Italië als voorbereiding op de komende Youth Olympic Games. De 14-jarige Van Aanholt deed mee met twaalf wedstrijden. Hij won één keer zilver en eindigde vijf keer in de top tien. 

In het algemeen klassement eindigde Just van Aanholt op de dertiende plaats. Omdat op de Antillen geen Byte boten beschikbaar zijn, moet hij veel reizen om zich toch voor te bereiden op de Olympische Jeugdzomerspelen in Singapore. Voor dit EK in Italië sloot de jonge zeiler zich aan bij een Deens team en werd hij gecoacht door een Spaanse trainer. Hij mocht ook een boot gebruiken van het Nederlands Watersport Verbond.

EK Splash
Van Aanholt bereidt zich nu voor op het EK Splash, dat vanaf 17 juli in Nederland wordt gehouden. Na een tussenstop op Curaçao, zal hij weer naar Europa vertrekken om samen met het Nederlandse team zijn Byte boothandling te perfectioneren. 9 augustus vertrekt het lokale talent naar Singapore, waar hij de Antillen gaat vertegenwoordigen op de Youth Olympics.

3600 atleten
Naar verwachting gaan ruim 3600 atleten uit 170 verschillende landen deelnemen aan de Jeugdzomerspelen. Het evenement is voor sporters tussen de 14 en 18 jaar en gaat 14 augustus van start. Er staan 26 Olympische sporten op het programma met in totaal 184 onderdelen waarop medailles behaald kunnen worden.

www.versgeperst.com