• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor een groep voetbaltalenten is maandagochtend een ware jongensdroom uitgekomen. De jongens, tussen de 7 en 17 jaar, zijn begonnen met het AC Milan Junior Camp, een trainingskamp onder leiding van de jeugdtrainers van Europese topclub AC Milan.

De jonge voetballers volgen clinics die gebaseerd zijn op de technieken en filosofie van AC Milan. Het trainingskamp wordt gehouden op de velden van CVV Willemstad en duurt tot en met vrijdag 23 juli. Deelnemers krijgen een AC Milan uniform bestaande uit een t-shirt, sportbroek en sokken, een officiële AC Milan voetbal en een certificaat na een succesvolle afronding. Aan het einde van de training worden enkele spelers gekozen om een vriendschappelijke wedstrijd in Milaan te spelen samen met talentvolle voetballers uit andere landen.

Techniektrainingen
De 16-jarige Quincy Mercelina is één van de veelbelovende talenten die deelneemt aan het trainingskamp. “Ik vind het heel leuk om hier te zijn”, vertelt hij tijdens de lunchpauze. “Wij zijn ‘s ochtends met techniektrainingen begonnen en ‘s middags gaan we een aantal wedstrijden spelen. Het is echt een goede kans om veel te leren en ik ga zeker mijn best doen.”

Soccer Academy
Quincy speelt momenteel niet bij een club, maar hij denkt wel dat hij een goede indruk kan maken tijdens het trainingskamp. “Ik heb op de Soccer Academy gezeten en ik heb daar goede technieken geleerd. Er zijn veel jongens die meedoen en er is veel talent hier, maar ik denk wel dat ik een kans maak om mee te gaan naar Milaan.” Quincy speelt het liefst in de spits, maar hij weet dat er veel concurrentie is. “Iedereen hier wil in de aanval, dus het kan best gebeuren dat ik deze dagen op andere posities moet spelen. Vanochtend stond ik zelfs in de verdediging, iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan.”

Arsenal
Het lokale talent denkt wel op zoek te gaan naar een club wanneer hij klaar is met het kamp. “Ik zou graag in het buitenland spelen bij een club zoals Arsenal, dat lijkt me echt geweldig.” Maar voordat hij kan denken aan voetballen in het buitenland, weet Quincy dat hij eerst als speler moet groeien. “Ik voel alsof ik alles kan, behalve de bal hooghouden”, zegt de 16-jarige aanvaller met een glimlach. “Ik heb nooit echt geoefend met hooghouden en daar moet ik wel beter in worden, gewoon de bal beter kunnen controleren. Ik ga deze dagen veel aandacht eraan besteden.”

AC Milan Junior Camp
Het AC Milan Junior Camp wordt  op de Nederlandse Antillen en Aruba officieel vertegenwoordigd door CAMS. Volgens CAMS directeur Reggie Carolina doen tweehonderd jongeren uit onder andere Curaçao, Bonaire, Aruba, Venezuela en Nederland mee aan de clinics.


www.versgeperst.com