• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met voetballer Terrence Martinez. Samen met zijn vriendje Timothy Janssen voetbalt hij vaak op straat.

Terrece MartinezWat doe je hier?
“Samen met Timothy ben ik lekker een balletje aan het trappen. Vanavond zijn we vooral bezig met passen. Ik voetbal bijna elke dag. Ik ben vooral goed in passen en soms maak ik ook doelpunten.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Dat weet ik niet precies. Ik weet alleen dat ik er vroeg mee ben begonnen en dat ik het al heel lang leuk vind om te voetballen. Ik ben helaas nog geen lid van een voetbalclub, maar dat zou ik wel heel graag willen.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Vorig jaar heb ik op onze school (Marnixschool) meegedaan aan een toernooitje. In de finale scoorde ik twee keer met harde afstandsschoten waardoor we het toernooi wonnen. Dat was heel gaaf!” 

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Ik ben voor Brazilië en Nederland dus ik heb twee favoriete spelers. Kaká is mijn favoriete speler omdat hij zo goed kan passen en ook kan scoren. Wesley Sneijder is mijn tweede favoriet, hij is gewoon overal goed in.”

Wat is je ultieme doel?
“Profvoetballer worden, dat zou ik helemaal te gek vinden. Bij welke club maakt me niet zoveel uit. Ik heb namelijk niet echt een favoriete ploeg.”

www.versgeperst.com