• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De zenuwen zijn bij de meesten behoorlijk toegeslagen voor de grote finale van het WK zondag. Versgeperst.com is benieuwd welk elftal de meeste fans heeft op het eiland en waar de belangrijke wedstrijd bekeken gaat worden. We gingen de straat op en vroegen voorbijgangers om hun reactie.

Van de 35 ondervraagden gaven twee mensen aan dat ze niet van voetbal houden en zondag ook niet naar de finale gaan kijken, één heeft geen voorkeur voor de winnaar van het toernooi, negen voorbijgangers steunen Spanje door dik en dun en maar liefst 23 zijn voor het Nederlands elftal. Hieronder een greep uit de reacties.

“Nederland gaat natuurlijk winnen. Ondanks mijn Spaanse achternaam, mijn vader komt uit Venezuela, steun ik het Nederlands elftal. Ik weet nog niet precies waar ik de finale ga kijken. Misschien ga ik naar het Wilhelminaplein, daar schijnt het wel gezellig te zijn.”
Robert Rosales, 34 jaar

“Nederland en Spanje spelen beide op hun eigen manier. Ze spelen allebei erg goed, dus het wordt lastig voor de teams om te scoren en de winnaar te worden. Ik denk dan ook dat er geen winnaar zal zijn na 120 minuten speeltijd. Penalty’s moeten uitmaken wie de wereldkampioen gaat worden. En ik denk, nee ik hoop, dat het Spanje zal zijn.”
Juni Racherds, 24 jaar

“Mijn opa komt uit Spanje, dus ik steun het Spaanse elftal. Ik ben wel geboren op Curaçao, maar nu Spanje in de finale staat ben ik toch wel voor hen. Ik ga samen met wat vrienden kijken bij Mambo Beach, dat lijkt me erg gezellig. Spanje gaat Nederland verslaan met 10-0!”
Vanessa Petronielia, 19 jaar

“Wie er gaat winnen? Het zal echt moeilijk worden, maar Nederland gaat de Spaanse ploeg pakken. Ik denk dat er in de laatste vijf minuten gescoord gaat worden door Robben. Het wordt een zenuwslopende game, maar wij pakken de cup. Ik vlieg maandag terug naar Nederland, dus ik ben op tijd voor de huldiging in Amsterdam. Ik maak het beste mee wat je je maar kunt voorstellen: op Curaçao wereldkampioen worden en in Nederland de huldiging meemaken.”
George Katijn, 24 jaar

“Ik heb geen voorkeur voor Nederland of Spanje. De winnaar is voor mij degene die de wedstrijd wint. Ik heb veel van het WK gevolgd, maar heb al die tijd geen favoriet gehad. Ik kan dus relaxt naar de wedstrijd kijken, want het maakt mij echt niet uit wie er wint.”
Stephen Wong, 35 jaar

“Waar ik ga kijken weet ik nog niet, maar wie gaat winnen weet ik wel: Spanje! Ik denk dat het 2-0 gaat worden. Het zal een spannende wedstrijd worden, maar Spanje gaat het redden. Zeker weten.”
Christopher Arendell, 28 jaar

“Nederland heeft nog geen enkele wedstrijd verloren en dat gaan ze nu ook niet doen. Ik kijk de wedstrijd gewoon lekker thuis, dan kan ik het allemaal goed volgen. Het zal wel spannend worden, maar Nederland is erg goed bezig.”
Erick Job, 57 jaar

“Oranje of Spanje? Geen twijfel mogelijk: Oranje! Oranje! Oranje! We spelen dit hele toernooi zo goed, dit mogen we niet meer afgeven. Ik ga samen met mijn vrienden kijken bij Cinco of De Tropen. Beide lijken me gezellig, maar we bedenken zondag pas waar we het grote feest gaan vieren. Want dat het feest gaat worden staat vast.”
Nick Romariones, 31 jaar  

“Ik hoop echt dat Nederland wint, want we zijn hier op Curaçao en dat hoort bij Nederland. We kunnen dan een groot feest verwachten en daar heb ik wel zin in. Ik ga met vrienden naar Mambo om daar te kijken en om feest te vieren. Ik gok erop dat het 2-1 voor Nederland wordt.”
Laurens Gomez, 21 jaar

“Oranje wint van Spanje olé olé olé. Wat zal dat een feest worden zondag. Voor het eerst in de geschiedenis spelen we deze finale tegen Spanje. Zij staan er voor het eerst in, wij al voor de derde keer dus wij hebben er gewoon recht op. Ik ga kijken in het Breezes hotel samen met mijn vriendin en wat collega’s.”
Jim Vrezers, 30 jaar

“Ik ben eigenlijk voor Nederland, maar ik denk dat Spanje gaat winnen. De Spaanse keeper is ontzettend goed, dus hij gaat het Van Persie en Robben heel moeilijk maken om te scoren. Het wordt een hele moeilijke wedstrijd en ik denk dat Spanje met de wereldcup naar huis gaat.”
Naren Bhavnani, 38 jaar

“Ik weet het echt niet. Als ik diep in mijn hart kijk ben ik voor Nederland. Maar Spanje is een leuk land en het team is goed, dus ik gun het hun eigenlijk ook wel. Ik ga gewoon kijken naar de wedstrijd en zie het wel. Ik vind deze finale sowieso geweldig, wie had dat gedacht? Dus wat mij betreft komt er hoe dan ook een goede winnaar uit, maar als het Nederland is wordt het feestje net iets groter.”
Sheila Landers, 41 jaar

“Oranje is the best! Wij gaan de wedstrijd lekker thuis met de familie kijken. Nederland wint, we weten het zeker!”
Moeder en dochter Karine (44 jaar) en Stefanie (21 jaar) Perry

  

  

1 reactie op “Straatvraag: Oranje of Spanje?”

  1. ik hoop dat nedeland gaat winnen anders gaat spanje er aan
    hahahaha