• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CAC-Spelen 2010CURAÇAO – De Antillen zijn aanwezig bij de CAC Spelen. Het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (NAOC) moest uiterlijk vrijdag geld van de overheid ontvangen om de organisatie van de Spelen te kunnen betalen. Het geld is donderdag binnengekomen.

“Wij hebben het geld donderdagmiddag ontvangen”, bevestigt Remco Tevreden, directeur van het NAOC. “Alles kan nu geregeld worden en de Antillen zullen volgende week gewoon in Puerto Rico zijn. Ik hoop op veel mooie resultaten”, aldus een opgeluchte Tevreden.

Sporter van het jaar
31 landen hebben zich aangemeld voor de Central American and Caribbean (CAC) Games, die 17 juli van start gaan in Mayagüez. De Antillen gaan onder andere meedoen met atletiek, zwemmen, surfen, judo, zeilen, bowlen, boksen, hockey, waterpolo, honkbal en softbal. Naast Churandy Martina en Brian Mariano (beiden atletiek), wordt er veel verwacht van sporters zoals Cor en Ard van Aanholt (zeilen), Emiel Samander (bowlen), Anne-Marie Pietersz (schieten), Audy Muller (taekwondo) en sporter van het jaar 2009 Rachmil van Lamoen (atletiek).

Medailleklassement
In 2006 wonnen de Antillen vier medailles tijdens de vorige Spelen in het Colombiaanse Cartagena. Met die vier medailles stonden de Antillen op de dertiende plaats van het medailleklassement. De Antillen staan all-time toevallig ook op de dertiende plaats van het medailleklassement met 99 medailles (27 goud, 27 zilver, 45 brons). De eerste plaats wordt ingenomen door Cuba, met 2781 medailles.

www.versgeperst.com