• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Faisell met danspartner SaraSporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke week van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze maandag met salsadanser Faisell Osborn. “Ik wil eigenlijk zo goed mogelijk worden”.

paspoort-verszweet-faisell

Wat doe je hier?
“Ik heb hier salsales bij Salsipuedes op Villa Maria. Ik dans al een tijdje. Toen ik terug kwam uit Nederland ben ik hier begonnen. Dat was in 2004. Ik ken verschillende dansen, maar ik heb alleen les in salsa. Merengue dans ik ook, samen met mijn vriendin en danspartner Sara.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik vind het gewoon heel leuk om te dansen. Mijn eerste les is al heel lang geleden. Ik heb niet altijd les gehad, soms stopte ik twee seizoenen en daarna begon ik weer. Toen ik in Nederland was, heb ik daar ook veel gedanst.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Ik heb niet echt één moment dat ik heel mooi vond. Ik houd gewoon van dansen. Als de muziek goed is en het is gezellig, dan is dat al een mooie ervaring.”

Wie is je grootste voorbeeld?
“Dat is zonder twijfel Stephen, mijn dansleraar. Ik vind hem heel erg goed. Hij danst op een hele mooie manier. Als hij danst, lijkt het ook helemaal niet moeilijk. Hij is echt mijn voorbeeld.”

Wat is je ultieme doel?
“Eigenlijk wil ik zo goed mogelijk worden. Alleen nog maar beter. Maar daarvoor moet ik meer tijd besteden aan training. Die tijd heb ik niet altijd, omdat ik ook veel moet werken. Ik moet eigenlijk vaker gaan dansen, want ik vind het heel leuk.”

www.versgeperst.com