• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een gevoel dat zich uit in het dragen van oranje kleding, zoals T-shirts, petjes, sjaals, en het versieren van kamers en straten. Dat is Oranjekoorts. Het Koninkrijk kleurt deze dagen massaal oranje, maar hoe staat het eigenlijk met de Oranjekoorts van onze premier Emily de Jongh-Elhage?

“Vroeger was iedereen hier voor Brazilië. Nederland was wel vaak favoriet maar het won bijna nooit een groot toernooi. Dat is nu hopelijk anders. Nu Nederland zo ver is gekomen, merk je dat steeds meer Curaçaoënaars Oranjegezind zijn”, vertelt De Jongh-Elhage.

Anita en Fer
Volgens de minister-president helpt de ontwikkeling van Feyenoorder Leroy Fer en Ajacied Vurnon Anita mee aan de toegenomen Oranjekoorts. “Fer doet het heel goed bij Feyenoord en Anita zat zelfs bijna bij de WK-selectie. Dat helpt natuurlijk ontzettend mee aan de populariteit van het Nederlands elftal. Daarnaast moeten we niet vergeten dat we nog altijd onderdeel zijn van het Nederlands Koninkrijk. Er is dus veel dat ons bindt.”

Oranje bloem
De premier leeft zelf ook erg mee met het Oranje van bondscoach Bert van Marwijk. “Ik ben zelf een echte sportfreak, vind het heel leuk om grote toernooien als het WK voetbal te volgen. De oranje bloem draag ik al sinds de opening van het toernooi en die blijf ik zeker tot en met zondag dragen. Hopelijk brengt het weer geluk.”

Vol vertrouwen
Waar De Jongh-Elhage de finale van zondag tussen Nederland en Spanje gaat kijken, weet ze nog niet: “Ik heb al veel uitnodigingen gehad, maar ik vind het lastig om een keuze te maken. Daar moet ik nog even over nadenken.” De minister-president is in ieder geval vol vertrouwen dat Oranje het WK-goud gaat pakken. “Ik denk dat Nederland met 2-1 gaat winnen en dat Wesley Sneijder en Arjen Robben weer gaan scoren.”

www.versgeperst.com