• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gaan de Nederlandse Antillen nog deelnemen aan de CAC Spelen? Dat is de vraag die vandaag gesteld wordt binnen de lokale sportwereld. Het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (NAOC) heeft nog geen geld van de overheid ontvangen en kan zo de organisatie van de Spelen in Puerto Rico niet betalen.

Als het NAOC vrijdag nog geen geld binnen heeft, zullen de Antillen niet aanwezig zijn bij de CAC Spelen. “Minister Leeflang heeft ons mondeling bevestigd dat alles op tijd geregeld wordt, maar we hebben niks op papier staan”, zegt Remco Tevreden, directeur van het NAOC. “Wij hebben de overheid al meerdere keren gebeld, maar we krijgen niks te horen. Het wordt dus afwachten en kijken of er inderdaad wel geld binnenkomt.”

Afhankelijk van de overheid
“Wij zijn afhankelijk van de overheid omdat we zelf niet genoeg geld hebben om voor alle sporters te betalen”, gaat Tevreden verder. “Het is een delegatie van 142 sporters en doordat wij ook met andere projecten bezig zijn, hebben wij niet genoeg geld om het voor iedereen voor te schieten totdat de overheid over de brug komt. Of we gaan met de complete selectie, of niemand gaat.”

Odesur Spelen
Volgens Tevreden is dit niet de eerste keer dat het NAOC heeft moeten wachten op de overheid. “Bij de Odesur Spelen hebben wij ook moeten wachten tot het laatste moment, maar het geld was toch op tijd binnengekomen. Ik hoop dat het vrijdag er ook gewoon is en dat onze atleten volgende week kunnen vertrekken naar Puerto Rico.”

Churandy Martina
Tot nu toe hebben 31 landen zich aangemeld voor de CAC Spelen, die van 17 juli tot en met 1 augustus plaatsvinden in Mayagüez, Puerto Rico. Bij de Antillen staan de grote sprinters Churandy Martina en Brian Mariano ingeschreven om mee te doen met het evenement. Martina doet naast de 100 meter mee met de 200 meter en de 4 x 100 meter estafette. De 25-jarige Mariano zou ook deelnemen aan de de 100 en 200 meter sprint.

www.versgeperst.com