• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Doelpunt OranjeCURAÇAO – Gaat Nederland voor de derde keer in de historie een WK-finale bereiken? Op papier is Oranje kwalitatief beter dan Uruguay. Maar gaat het hechte collectief van Bert van Marwijk dit kwaliteitsverschil ook op het veld uitdrukken?

“Makkelijk gaat het zeker niet worden. Ik denk dat Nederland pas in de laatste minuten scoort door een doelpunt van een van de middenvelders, bijvoorbeeld door een afstandsschot van Mark van Bommel.” Dat is de voorspelling van Vurnon Anita senior, vader van de gelijknamige Ajax-speler. Deze Curaçaose linksback maakte deel uit van de voorlopige WK-selectie, maar op het laatste moment liet Van Marwijk hem toch thuis.

Nederland-Duitsland
In de finale speelt Nederland zondag tegen de Duitsers, denkt ook Anita senior. “Toch ben ik er nog niet zeker van of Duitsland wel in de finale komt. Spanje heeft in de kwartfinale tussen Duitsland en Argentinië gezien (4-0 voor de Duitsers) hoe het niet moet tegen de Duitsers. Dus ik verwacht dat de Spanjaarden tactisch goed zijn voorbereid.”

Positiespel
Timothy Nahr (17) speelt sinds augustus vorig jaar in de jeugd van NEC. De oud-speler van CVV Willemstad gokt op een 2-1 overwinning. “Kwalitatief is Oranje twee keer beter, dus ik denk dat ze Uruguay met positiespel gaan verslaan. Ik denk dat Nederland op 2-0 komt door goals van Arjen Robben en Robin van Persie en dat Diego Forlán aan het einde van de wedstrijd nog tegen scoort.”    

Strafschoppen
Nahr voorspelt een finale tussen Nederland en Spanje. “Duitsland heeft het tot nu toe heel goed gedaan. Maar ik denk dat Spanje het wint door hun goede positiespel en de aanvallende kwaliteiten van Fernando Torres en David Villa. Als Nederland tegen Spanje speelt, wordt het heel moeilijk. Ik denk dat het dan aankomt op penalty’s. Hopelijk laat Oranje dan zien dat ze ook met strafschoppen kunnen winnen.”

Oranjegekte
Ook in het buitenland is de Oranjegekte doorgedrongen. Zo is de Amerikaanse nieuwszender CNN deze week naar Nederland afgereisd, speciaal om verslag te doen van de Nederlandse voetbalvreugde. De grootste groep supporters wordt in Amsterdam verwacht. Op het Museumplein, voorzien van het grootste mobiele scherm van Europa, hoopt de gemeente meer dan 40.000 supporters te verwelkomen. Nederland en Uruguay trappen vanmiddag om 14.30 uur lokale tijd af. Spanje en Duitsland ontmoeten elkaar woensdagmiddag om 14.30 uur voor de andere halve finale.

www.versgeperst.com