• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Mundial Soccer Camp 2010 dat vorige week georganiseerd werd door de Kuifje Soccer Academy was een groot succes. Organisator Thierry Jansegers laat ons weten: “We zijn allemaal erg tevreden en ik kijk terug op een gesmeerde week. Volgend jaar gaan we zeker verder!”

Het voetbalkamp was van maandag 28 juni tot en met vrijdag 2 juli. Er deden dit jaar dertig kinderen mee. “Er waren opvallend veel meisjes bij dit keer en dat is natuurlijk hartstikke leuk. De eerste drie dagen stonden in het teken van technische training. Het was heel leuk, maar ook leerrijk voor de kinderen”, vertelt Jansegers.

Nederland-Brazilië
De organisator had een week vol activiteiten bedacht en vertelt hoe de laatste twee dagen van het kamp eruit zagen: “Donderdag hebben we bij de Caracasbaai beachsoccer gedaan met allerlei leuke onderdelen, zoals paneelschieten en kleine wedstrijdjes. Op de laatste dag hebben we de opgedane technische kennis getoetst en uiteraard hebben we met zijn allen naar de wedstrijd Nederland-Brazilië gekeken. In de namiddag hebben we een voetbalquiz gehouden en daarna was de afsluiting in het Riffort.”

Prijsuitreiking
Bij de afsluiting op het podium in het Riffort deden de kinderen een optreden op het liedje ‘Waving Flag’ van K’naan waarna de diploma’s en medailles werden uitgereikt. De winnaars van de voetbalquiz werden bekend gemaakt en de titel ‘El Simpaticos’ is uitgereikt aan één jongen en één meisje die hadden deelgenomen aan het kamp. De meest veelbelovende speler kreeg een shirt en een medaille.

Gesmeerde week
“We zijn allemaal heel erg tevreden. Als organisator kijk ik terug op een gesmeerde week, mede dankzij de hulp van de drie coaches Henk, Sote en Regilio. Het kamp is echt geslaagd te noemen en volgend jaar gaan we zeker weer verder. Ik ben Pam van Engelshoven ook erg dankbaar. Zij zet zich in voor minder bedeelde kinderen op het eiland en heeft vier kinderen (drie jongens en een meisje) gesponsord zodat ook zij mee konden doen aan het kamp. Dat is natuurlijk fantastisch”, sluit een tevreden Jansegers af.


www.versgeperst.com