• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met cricketspeler Praim Bodhram. Hij is directeur van de ‘Curaçaose Cricket Club’. 

CricketWat doe je hier?
“Ik ben aan het trainen met mijn cricketteam. Dat doen we elke zondag een paar uurtjes. In augustus hebben we een groot toernooi tegen een team uit Aruba, dus we moeten ons goed voorbereiden. Een aantal weken geleden was hier een team uit Suriname voor een wedstrijd. Ongeveer elke zes maanden staat er een toernooi op het programma. De rest van de tijd trainen we lekker onder elkaar.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“In Guyana waar ik vandaan kom, doet bijna iedereen aan cricket. Het is echt een Engelse sport. Ik heb jarenlang in Suriname gewoond en ook daar beoefende ik de sport. Nu ben ik sinds tien jaar op Curaçao en al die tijd doe ik aan cricket. Jaren speelde ik het gewoon in een team met wat vrienden en familie, maar twee jaar geleden heb ik een officiële club opgericht: ‘Curaçaose Cricket Club’. Ik ben de directeur en we zijn de enige officieel geregistreerde cricketclub op het eiland.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Mijn mooiste moment was toen we eerste werden op een toernooi afgelopen oktober. We kregen een grote beker en daar zijn we heel trots op. Ik vind het ook altijd erg leuk als er internationale teams naar Curaçao komen om tegen ons te spelen. Dat zijn echt de mooiste momenten in de sport.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“De Australische Ricky Ponting is wat mij betreft de beste speler van dit moment. Maar een echt groot voorbeeld in deze sport heb ik niet. Ik ken veel mensen die cricket spelen en ook veel mensen die goed zijn. In Guyana zijn veel goede spelers. Wat voetbal in bijvoorbeeld Nederland is, is cricket in mijn geboorteland. Daar groeien de kinderen van kleins af aan op met deze sport.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil graag lokale mensen en Nederlanders in het team erbij krijgen. Op dit moment hebben we wel veel spelers, maar alleen Engelstaligen. Ik zou graag zien dat de sport ook populair wordt onder de lokale bevolking. Verder wil ik uiteraard graag kampioen worden op alle toernooien, dat is elke keer mijn doel.”

www.versgeperst.com