• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederland en Brazilië stonden vrijdag weer tegenover elkaar op een WK. De ploegen hebben veel supporters op Curaçao en dat zorgde voor een geweldige sfeer. Op het Wilhelminaplein had een fanatiekeling haar hondje oranje gekleed terwijl een andere fan na de 2-1 haar gele topje verruilde voor een oranje shirt.

Na het laatste fluitsignaal barstte het Oranje-feest helemaal los. Fans gingen dansend, springend, schreeuwend en toeterend door de straten. Nederland had Brazilië uitgeschakeld en het ticket voor de halve finale van het WK was geboekt. Een paar supporters begonnen al vooruit te kijken naar aanstaande dinsdag en waren het eens met elkaar: liever tegen Ghana dan Uruguay. “Het maakt mij helemaal niet uit”, riep een andere fan. “Nederland gaat naar de finale!”

Uruguay niet onderschatten
Later op de dag werd Ghana door Uruguay verslagen en plaatste de ploeg van Diego Forlan zich voor de laatste vier. De verdediging van Oranje zal aanstaande dinsdag wel geen last hebben van Luis Suarez. De aanvaller van Ajax kreeg een rode kaart nadat hij in extra tijd een bal met zijn hand van de lijn haalde. Suarez wordt in de opstelling misschien vervangen door Nicolas Lodeiro, een andere Uruguayaanse spits die bij Ajax in dienst is. Bondscoach Bert van Marwijk maakte duidelijk dat Uruguay niet moet worden onderschat. “Ze strijden en overleven. Daarom hebben ze ook de halve finale bereikt”, vertelde de coach tegen de pers in Zuid-Afrika. “Die ploeg mogen we absoluut niet onderschatten, want anders gaat het fout.”

Geschorst
Bij Oranje zullen Gregory van der Wiel en Nigel de Jong de halve finale missen. Beide spelers kregen tegen Brazilië hun tweede gele kaart en zijn daardoor één wedstrijd geschorst. Joris Mathijsen, die tijdens de warming up uitviel wegens een knieblessure en Robin van Persie, die last kreeg van zijn elleboog, behoren dinsdag gewoon in de basis te staan.

www.versgeperst.com