• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de rust van de kwartfinale-kraker tussen Nederland en Brazilië zitten de Braziliaanse fans er ontspannen bij. Hun favoriete team is de betere ploeg en staat met 1-0 voor. Na de pauze worden de groengelen er langzamerhand steeds minder gerust op.

Ongeveer 85 procent van de voetballiefhebbers is voor Brazilië, maar de Nederlandse fans zijn ook duidelijk aanwezig. Met hun felle oranje kleuren hebben de ‘naranja’s’ zich verspreid tussen de Brazilianen opgesteld. Een gebroederlijke voetbalsfeer tussen de supporters van de overgebleven lokale WK-favo’s.

Oeh’s en aah’s
Als Felipe Melo de bal in eigen doel kopt, vieren de enkele Oranje-supporters samen een doelpuntfeestje. De Brazilianen kijken verbaasd voor zich uit bij deze luidruchtige Oranje-euforie. Vanaf dit moment is het bij Coach’s Sports Bar geen moment meer stil. De oeh’s en aah’s vliegen je om de oren. Nadat Wesley Sneijder Nederland op 2-1 brengt, is de ontlading enorm. De Oranje-fans zoeken elkaar op en omhelzen elkaar alsof ze geliefden zijn. De Brazilianen zijn er aardig stil van, maar ze geven de moed niet op. De groengelen proberen hun ploeg nog steeds naar de gelijkmaker te schreeuwen.

Sportieve Brazilianen
Op het moment dat Felipe Melo de rode kaart krijgt na een schandalige overtreding op Arjen Robben, valt op de gezichten af te lezen dat Brazilië het niet gaat halen. De fans staren hoofdschuddend voor zich uit. Na het eindsignaal lopen de meeste groengelen direct de deur uit. Een klein groepje van ongeveer vijftien Braziliaanse fans blijft nog even hangen om die doldwaze Nederlanders te feliciteren.

Makkelijk denken
“Ik denk niet dat ze Nederland hebben onderschat. Ik vind wel dat ze na de 1-0 er te makkelijk over hebben gedacht. Brazilië wilde de wedstrijd controleren, maar ze hadden juist meer op de aanval moeten spelen en vol voor die 2-0 moeten gaan. Op die manier bleef Nederland in de wedstrijd”, zoekt een van de verliezende fans naar een verklaring. De Oranje-supporters zijn inmiddels bezig met hun eigen nabeschouwing: “Jullie zijn al vijf keer wereldkampioen geworden. Dan mogen wij toch zeker ook wel een keer die titel pakken”, lacht een van de Oranje-fans terwijl zijn Braziliaanse vriend hem een stevige handdruk geeft.

1 reactie op “Sportieve oranje-gele voetbalclash”

  1. […] voor mij zonder twijfel de kwartfinale. Dat ik deze historische overwinning heb mogen aanschouwen in het hol van de leeuw, een café met zeker 90 Brazilianen en acht Nederlanders, maakt het extra bijzonder. Zonder twijfel […]