• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Victory Boys kwam woensdagavond tekort om de nummer één van de reguliere competitie te verrassen. In de eerste helft waren Vesta en Victory Boys redelijk aan elkaar gewaagd. Na rust werd de ploeg uit Santa Rosa volledig overlopen.

Vesta (Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles) boekte een overtuigende 3-0 overwinning tijdens de eerste wedstrijd in de play-offs om de Curaçaose voetbaltitel. Bij Vesta was Mirco Colina met twee doelpunten de grote man. In de blessuretijd bepaalde Neme Martes de eindstand op 3-0.

Victory Girls
Aan support had Victory Boys niets te klagen. Van de kleine 200 toeschouwers in het Ergilio Hato stadion was zeker 95 procent voor de groenen uit Santa Rosa. Een zogenaamde twaalfde man dus voor Victory Boys. Nadat Colina de openingstreffer maakte, was het buiten een aantal schreeuwende ‘Victory Girls’ muisstil op de tribunes. Daarom liep de doelpuntenmaker expres richting de harde kern, wat vervolgens weer de nodige verbale frustraties uitlokte bij de fans van de verliezende partij. Gelukkig bleef het uiten van de teleurstelling beperkt tot scheldpartijen.

Afvalrace
Donderdagavond speelt Centro Dominguito haar eerste play-off van dit seizoen tegen Cento Barber. Een dag later spelen titelverdediger Hubentut Fortuna en FC Sithoc hun eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs. In de Kaya 6 strijden de zes beste ploegen uit de competitie van elf teams om vier tickets voor de Kaya 4. De twee beste ploegen uit de Kaya 4 spelen uiteindelijk de finale van het Curaçaose kampioenschap. In september strijden de twee finalisten ten slotte samen met de twee beste teams van Bonaire voor de Kopa Antiano.

Competitieschema
Hieronder volgt een volledig overzicht van de resterende play-offs. 
[scribd id=33785490 key=key-207ovhx1vl0klvfsaqob mode=list]


www.versgeperst.com