• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Atlanta Braves LogoCURAÇAO – Jair Jurrjens heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Curaçaoënaar gooide woensdagvond vijf innings voor de Atlanta Braves in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen de Washington Nationals. Jurrjens hielp zijn club ook door een basehit te slaan en een punt te scoren.

Jurrjens maakte woensdag zijn rentree na twee maanden te hebben gemist wegens een hamstringblessure. “Ik was nerveus”, verklaarde de 24-jarige werper tegenover de Amerikaanse media. “Je zit twee maanden aan de kant en je weet dan niet wat je moet verwachten als je weer in actie komt”. Volgens Jurrjens waren de twee maanden die hij geblesseerd was, de twee moeilijkste maanden van zijn leven.

Hoge niveau
Braves manager Bobby Cox was blij met de prestatie van zijn jonge pitcher. “Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten”, zei Cox na de wedstrijd. “Ik dacht al wel dat hij goed zou gooien, maar niet op het hoge niveau dat wij van hem zijn gewend. Hij was sterk als altijd”, aldus Cox. De Atlanta Braves staan momenteel met 46 gewonnen en 33 verloren wedstrijden op de eerste plaats in hun divisie. De terugkeer van Jurrjens behoort de ploeg alleen maar sterker te maken.

Roger Bernadina
Bij de Washington Nationals stond een andere Curaçaoënaar, Roger Bernadina, in de basis. Bernadina kon drie keer slaan, maar kreeg geen enkele basehit. De Nationals staan met 34 gewonnen en 45 verloren wedstrijden op de laatste plaats in de divisie, twaalf wedstrijden achter de Braves.

www.versgeperst.com