• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De veteraan autocoureur Pat Musi heeft afgelopen weekend de ‘National Hot Rod Association’ in Ohio gewonnen. Musi vertegenwoordigde samen met zijn ‘KingKong 5’ ons eiland. De winnende coureur komt nu naar Curaçao om te schitteren tijdens de nationale dragraces.

Pat Musi is half Amerikaan en half Curaçaoënaar. Hij rijdt in een Dodge Stratus, die de bijnaam KingKong 5 heeft, namens Curaçao op veel grote toernooien. De eigenaar van de auto is de Curaçaose Frank Brandao. In eerste instantie gaf hij aan dat hij de auto graag terug wilde op het eiland om lokale races mee te rijden. Maar uiteindelijk heeft hij besloten dat Musi het hele seizoen 2010 de auto tot zijn beschikking heeft. Brandao haalt nu de Dodge Aventar, KingKong 4, terug naar Curaçao.

Snelste tijd
Musi won de National Hot Rod Association met de snelste tijd die ooit is gereden in een soortgelijke wagen: 5.961 seconden. In de halve finale versloeg hij Raymond Commisso en in de finalerace was hij Brad Personett te snel af. Het is de eerste keer dat de veteraan deze competitie op zijn naam kan zetten. Voor het laatst stond hij in 1981 in de finale, toen werd hij tweede. Musi denkt zelf dat zijn snelheid mede te danken is aan de omvang van zijn Goodyear Eagle D1230 banden.

Nationale dragraces
Op de dragracebaan bij Ronde Klip worden vrijdag en zaterdag nationale dragraces georganiseerd door Fundashon Autosport Curaçao. Ook Pat Musi zal schitteren tijdens deze competitie. Beide dagen starten de races om 17:00 uur en de kosten voor een kaartje zijn 15 gulden voor volwassenen en 5 gulden voor kinderen boven de 12 jaar.


Foto’s van website Pat Musi.

www.versgeperst.com