• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Acht jonge zeilers van ‘Youth Sailing Curaçao’ (YSC) doen deze week mee aan het zeilkampioenschap ‘Optinam’ in Canada. Dit is een Noord-Amerikaans toernooi waaraan tweehonderd jonge zeilers uit 21 verschillende landen deelnemen. Curaçao is goed vertegenwoordig tijdens dit toernooi.

Het AHO-team van Youth Sailing Curaçao doet met acht zeilers uit Curaçao en Sint Maarten mee aan het toernooi. Het team wordt geleid door Jildert Koopman en bestaat uit: Louis Hendrikx, Jorden van Rooijen, Rhone Findlay, Jarrik en Milou Bijsterbosch, Kevin en Kyra Maas en Odile van Aanholt.

Op de kaart
Vorig jaar heeft Eugène Hendrikx van de YSC Curaçao op de kaart gezet tijdens de Optinam. Het zeilteam waarin hij deelnam werd kampioen van de Noord-Amerikaanse landen en individueel was de 15-jarige Hendrikx ook opvallend goed. Hij werd uiteindelijk zevende in het eindklassement.

Kampioenschap
De officiële start van het toernooi was zaterdag. Zondag konden alle teams oefenen op de wateren van de Olympische Haven in Kingston. De eerste races stonden op de agenda voor maandag en dinsdag en het teamkampioenschap wordt woensdag gevaren. Na drie wedstrijddagen is het tijd voor een rustdag, zodat de jonge zeilers vrijdag en zaterdag weer hard van start kunnen gaan bij de nieuwe races. Aan het eind van de middag zaterdag vinden de prijsuitreiking en sluitingsceremonie plaats.

Zeilers volgen?
De organisatie van het kampioenschap maakt gebruik van een trackingsysteem. Met dit systeem kun je de jonge zeilers op het toernooi volgen via de website van Optinam. In 2008 is dit trackingsysteem voor het eerst gebruikt op Curaçao. 
 


Het AHO-team dat deelneemt aan Optinam 2010.

www.versgeperst.com